hur man hanterar en kronisk sjukdom

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-07-25
Att hantera en kronisk sjukdom är utmanande på bästa och komplicerat i värsta fall. Om du har hittat min artikel, är chansen antingen du eller någon du känner, lider av en kronisk sjukdom och du söker efter sätt att hantera eller hjälpa dem att klara. Jag föddes med en genetisk syndrom och har haft att hantera många livslånga förhållanden, men nyligen har jag också blivit diagnostiserad med en sjukdom par kronisk. Förutom mina egna erfarenheter, min mor och far hade båda kroniska sjukdomar som till slut slutade sina liv.

Denna artikel är skriven för att hjälpa dig (eller din älskades) att klara av en kronisk eller livslång sjukdom

Du behöver:. .
Faith
Positiv attityd.
Support System.


1.
Det allra första jag skulle rekommendera alla som har diagnostiserats med kronisk sjukdom är att forskningen alla aspekter av den diagnosen. Fråga din läkare för all information de kan ge. Dessutom, sök på internet för medicinska webbplatser som gäller för just din sjukdom och /eller läkemedel. Till exempel, om du har fått diagnosen diabetes, kan du samla en mängd information genom att besöka American Diabetes Association. Likaså om du har Chron's sjukdom, skulle Chron's och kolit Foundation of America hemsida vara ovärderliga för dig. Båda dessa webbplatser är i resurserna nedan.
2.
En viktig komponent i att hantera en livslång sjukdom är att veta att det kommer att bli bra dagar och dåliga dagar. Njut av bra dagar och vila på de dåliga. Gör det mesta av tiden när du mår bra att få saker gjorda som du vet att du behöver ha genomgått. Be om hjälp från vänner och familj när man har en dålig dag. En sak jag har lärt mig är att matinköp alltid bör ske i förväg så att du aldrig får slut på mat på en dålig dag.
3.
Sedan rekommenderar jag en positiv attityd. Utveckla och upprätthålla en positiv attityd kan i sig bli en utmaning. Ta en dag i taget. Var glad att du vaknar eftersom alternativet inte är så trevlig. Jag har bifogat en länk till min artikel hur man har en positiv och optimistisk attityd i avsnittet Resurser.
4.
Bli partner med din medicinska team. Efter att ha god kommunikation med din läkare och sjuksköterskor är viktigt, inte bara för dig, men för någon av dina vårdgivare. De är en mycket viktig del av din vård och kan ge dig värdefull hjälp och information.
5.
Utveckla ett stödsystem. För de allra flesta, är deras supportteam sin familj. För andra är det deras vänner. Ert stöd system kan vara en kombination av båda. Ett annat alternativ är en jag använder, gå en online stödgrupp. Jag föredrar online aspekt som de människor jag har gått har att göra med många av samma frågor som jag är och kan ibland förstå min situation lite mer än min familj eller vänner. Gör vad som fungerar för dig.
6.
Slutligen många som lider av en kronisk sjukdom finna tröst i sin tro. Min mamma var djupt religiös och hade prästen besök hos henne varje vecka, speciellt när hon inte längre orkade gå till gudstjänsterna. Gud kan vara ett starkt axel att luta sig när man behöver honom.

tips och varningar


Remain
 • positiv.
 • Fortsätt att hålla kontakten med vänner och familj.
 • jag inte en läkare och vill uppmuntra er att delta aktivt tillsammans med din medicinska team för att hantera din sjukdom.
 • När du söker på internet, bara använda ansedda medicinska webbplatser.


 • Previous:nothing Next:Hur berätta om ditt hem växer mögel

  Relaterade artiklar


 • hur man tar hand av ett hjärta
 • ading1a "u003e Hur sänka kolesterolnivåerna u003c/ h4u003e u003col id=’intellitxt’u003e u003ch1 class="heading4a"u003e sänka ditt kolesterol
 • hur man kan beräkna din målsatsen graviditet hjärta
 • Hur man sover bättre under dagen
 • hur man beräknar BMI med osteoporos
 • hur man använder huskurer mot mensvärk
 • hur man får din man att gå ner i vikt
 • sig att gå med barnvagn & småbarn
 • arbetsbeskrivningen av en arbetsmarknad leverans sjuksköterska
 • hur man använder rengöringsmedel säkert under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com