hur man kan bli av hår löss

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-07-28
Att få löss är pinsamt, så smittade människor vill bli av med dem så snart som möjligt. Processen tar tid och kräver en noggrann uppmärksamhet på behandling instruktioner och en djup hushållsändamål. Det finns vissa steg som kommer att öka chansen att bli av med lössen en gång för alla

Du behöver:.
Over-the-counter kammen löss treatmentNit


1. .
Köp en kommersiell löss behandling, som du hittar på några stora apotek, och en nit kam. Du behöver inte ett recept för behandling, även om apotekare kan hjälpa dig om du behöver en rekommendation om vilken behandling som ska välja. Se till att få en verklig nit kam eftersom vanliga kammar är inte fin nog för att vara effektiva och de kommer inte få alla löss och gnetter ur håret.
2.
Sätt löss behandling på håret, att följa instruktionerna som följer med det, och se till att du lämnar den på under hela tiden det styr. Om du tar bort den för snabbt, kan det inte vara helt effektivt. När håret behandlas, måste du tvätta den inte med vanligt schampo för en dag eller två, beroende på behandling instruktioner.
3.
Efter den tid som rekommenderas av behandling (vanligtvis upp till 12 timmar), har en hjälpare avlägsna döda löss från håret med NIT kammen. Du kan hitta några som fortfarande är i livet och dessa bör tas bort med kammen också. Det bör inte finnas många levande löss. Om du hittar mer än ett par, kan du behöva använda en starkare behandling.
4.
Varje två till tre dagar efter behandlingen, har din medhjälpare kontrollera din hårbotten och kamma ut din håret med NIT kammen. Detta måste fortsätta i två till tre veckor för att säkerställa att alla löss har tagits bort. Beroende på vilken typ av behandling som du använt, kan du också ansöka på nytt det efter 10 dagar för att förstöra eventuella löss som kläckts från ägg efter den första behandlingen.
5.
Använda värme för att sanera alla dina kläder, sängkläder, linne och handdukar för att förhindra en reinfestation. Tvätta allt i varmaste vattnet möjligt och sedan köra den genom torken vid en varm miljö för den längsta möjliga cykel du kan använda utan att orsaka skador på föremål. För saker som inte kan sättas in i en torktumlare, täta dem upp i stora plast soppåsar och lämna dem ute i solen under en hel dag. Interiören i påsen borde bli tillräckligt varma för att döda eventuella löss. Grundligt vakuum ditt hus, inklusive dina möbler och madrasser, och avyttra påsen utanför ditt hus när du är klar.

Tips och varningar


 • Om du är en manlig och få infekterade med löss, kan du ta hand om problemet snabbt och enkelt genom att raka huvudet. Om du håller den skallig i två veckor och rengöra ditt hus enligt anvisningarna i steg 5, under tiden, bör löss är borta.


 • Previous:nothing Next:om stödgrupper för cerebral pares





  Relaterade artiklar


 • ading1a "u003e hur man donera ett ägg u003c/ h4u003e u003col id=’intellitxt’u003e u003ch1 class="heading4a"u003e genomgå blodgivningsförfarandet
 • arbetsbeskrivningen av en arbetsmarknad leverans sjuksköterska
 • hur tupplur
 • hur du kan hjälpa ditt barns natthosta
 • Hur man känner igen de riskfaktorer för urinvägsinfektion (UVI)
 • Hur du ska sköta dina läppar
 • hur man berättar hur långt du är i din graviditet
 • funktioner i immunförsvaret
 • hur man förutsäga höjden på ditt barn
 • dig att hålla dig från att bli sjuka




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com