hur man mäter blodtrycket

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-07-20
Blodtrycket är en viktig indikator för din allmänna hjärthälsa. Spåra den och mäta det är lätt att göra, men du behöver hitta ett konsekvent sätt att göra det. De flesta tror att gå till din läkare och kontrollera ditt blodtryck en gång per år är tillräckligt, men du måste vara aktiv och kontrollera den regelbundet. Här är några sätt att göra det:

Du behöver:
Tillgång till en blodtrycksmanschett och stetoskop eller
. Tillgång till en automatisk blodtrycksmanschett eller.
Tillgång till en Walmart eller Sam's Club.
Du kan även besöka din lokala brandkåren eller räddning trupp.


1.
För att göra det på det sätt de yrkesverksamma behöver du skulle behöva köpa en blodtrycksmätare (blodtrycksmanschett) och stetoskopet. En adekvat manschetten och omfattning kan köpas hos din lokala apotek eller online för förmodligen $ 20. 00 till $ 30. 00. Har någon plats på manschetten på armen omslag det säkert runt biceps, men inte för hårt. Manschetten bör passa bra nog att majoriteten av kardborre är ansluten. Det finns fyra olika storlek manschetter beroende på storlek från nyfödda (nyfödda) till stor vuxen. Hitta din puls på den mediala sidan av mitten av armen (se bild). Placera stetoskopet över detta område och placera stetoskopet tips försiktigt i öronen. Pumpa upp manschetten tills nålen når omkring 200mm/hg. Långsamt släppa ut luften ur manschetten antingen genom att lossa tummen skruv eller trycka tummen på knappen. När du hör "dunkande" i ditt hjärta slå notera där nålen. Det är det systoliska trycket. Fortsätt att titta på tills "dunkande" försvinner. När det går bort som är din diastoliskt tryck. Det slutliga behandlingen skulle vara din systoliskt /diastoliskt. Detta tar ofta praxis att få det rätt och det kan göras på egen hand med några extra praxis. Blås inte upp manschetten för många gånger i rad, låta armen lite tid att vila och för cirkulationen att återvända. Skriv ner dessa siffror tillsammans med datum för framtida referens. Det hjälper också att ta ditt blodtryck samma tidpunkt varje dag.
2.
Ett lättare sätt att kontrollera att du blodtryck kan vara att använda en automatisk manschetten. Dessa kan också köpas online eller hos din lokala butik för ungefär $ 30,00 på $ 40. 00. Följ tillverkarens instruktioner för din enskilda enheten och se till att kalibrera det var så ofta. Vi svarar ofta kräver människor som fick höga värden med sina auto manschetten bara för att finna vi får normala värden, eftersom de inte kalibrera den ordentligt. Återigen spåra resultaten med datum och tid.
3.
För dem som inte kan eller inte vill investera i en manschett, kan du gå till nästan alla Walmart, Sam's Club, eller narkotika lagra och använda en automatisk maskin blodtrycket där. Det ser ofta ut som en stor monter, som du kan webbplatsen i. Sitt ner, slappna av, placera armen i ärmen och sitta stilla när du trycker på knappen. Maskinen kommer att blåsa upp manschetten och ger dig din behandling när den är klar.
4.
Ett ytterligare sätt att kontrollera ditt blodtryck är att gå till din lokala brandkåren eller Rescue Squad. Om du har en volontär avdelning du kan behöva ta reda på när Ambulanspersonalen är där, (de har ofta arbetsdagar eller arbete nätter). Om du har en betald avdelning kan du gå när som helst och att de skulle vara mer än glada att hjälpa dig.

tips och varningar


 • Försök att använda samma metod hela tiden, för att hålla dina avläsningar korrekta.
 • Håll fortfarande medan du tar behandlingen.
 • Se till att din bil manschetter är kalibrerade.
 • Om du har cirkulationsproblem eller mastektomi inte använder den sidan för ett blodtryck.
 • Tillåt tid mellan avläsningar för din blodcirkulation att återvända till din arm.


 • Previous:nothing Next:hur man får snabb lindring för värmevallningar

  Relaterade artiklar


 • mens "frisyr lockigt hår
 • hur man identifierar hjärta tecken attack varning i kvinnor
 • hur man firar nationella hjärta månad
 • hur ska tidlösa
 • hur man minska risken för en andra hjärtattack
 • Hur man sover bättre under dagen
 • ading1a "u003e hur man donera ett ägg u003c/ h4u003e u003col id=’intellitxt’u003e u003ch1 class="heading4a"u003e fylla i ett frågeformulär och få en läkarundersökning
 • Skillnaden mellan funktionell hypoglykemi & diabetes
 • hur man beräknar BMI med osteoporos
 • om hjärtsjukdomar och ärftlighet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com