hur man ska förstå alkohol allergier

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-07-09
Kan man vara allergisk mot alkohol? . Reda på svaret här

Du behöver:
nivå av "misstanke" att den äldre i fråga inte verkar "rätt" på något sätt
. En lugn och stödjande sätt att tala till den äldre personen om dina problem.
Kunskap om din lokala resurser för våldsutsatta äldre.


1.
Upplever du obehagliga symtom varje gång du dricker alkohol? Är du övertygad om att du har en alkohol allergi? Även om du kan vara känsliga för effekterna av alkohol, är en sann allergi mot alkohol ganska sällsynt. I de flesta fall personer som har obehagliga symtom när man dricker lider tål alkohol snarare än en verklig allergi.
2.
Även allergier mot alkohol i sig är sällsynta, är det möjligt att vara allergisk till viss del i andra alkoholhaltiga drycker än alkohol i sig. Det kan handla om sulfiter som används som konserveringsmedel i vissa alkoholer och vin fann korn i öl, och till och med jäst används för att jäsa alkoholen. I dessa fall kan du uppleva svullnad och klåda i mun, läppar och hals, ångest, rodnad och andningssvårigheter. Om du upplever dessa symtom när man dricker vissa typer av alkohol, kan din läkare utföra allergitester för att fastställa exakt vilken komponent din kropp reagerar på så du kan undvika det.
3.
Ett vanligt Anledningen till intolerans mot alkohol som kan misstas för en allergi är en brist i aldehyd dehydrogenas. Aldehyd dehydrogenas är ett viktigt enzym som deltar i nedbrytningen av alkohol. När du inte har tillräckligt av det är acetaldehyd inte eliminerats från blodet, vilket ledde till symptom på yrsel, ansiktsrodnad, illamående och yrsel. Detta är särskilt vanligt i asiatiska män och drabbar upp till hälften av befolkningen, och kan svara för det lägre alkohol och alkoholism i asiatiska länder. Vissa läkemedel såsom vissa anti-fungals och antibiotika kan minska aktiviteten av aldehyd dehydrogenas, vilket ger upphov till den karakteristiska rodnad reaktion. Det är därför du uppmanas att aldrig dricka när du tar antibiotika eller svampdödande läkemedel.
4.
Om du upplever andra obehagliga symptom relaterade till alkoholkonsumtion, är chansen att du är manifesterar tål alkohol. Symptom på en intolerans mot alkohol är mycket varierande och kan innefatta ångest, illamående, överdriven trötthet och huvudvärk. Naturligtvis kan dessa också tecken på att dricka för mycket. Vissa personer upplever också ökad nästäppa när de dricker alkohol, även om detta oftast inte ger en sann allergisk reaktion.
5.
Jäst finns i vissa alkoholhaltiga drycker kan utgöra ett problem för vissa människor. Jäst tillverkar ett ämne som kallas histamin, som kan ge liknande symptom som säsongsallergier såsom nysningar och klåda. Röda viner är särskilt hög i histaminer och är mest benägna att ge dessa symtom.
6.
Nedersta raden? Om du upplever något av dessa symtom kan du inte tål alkohol eller allergi mot någon komponent som finns i den typ av alkohol du dricker. Om du upplever rodnad, du är förmodligen känslig för alkohol på grund av sänkta nivåer av acetyaldehyde dehydrogenas, det enzym som bryter ner det. Den bästa handlingsplan? Utforska några av de alkoholfri dryck val på nästa fest.


Previous:nothing Next:hur man identifierar rosa öga

Relaterade artiklar


 • hur man iaktta kvinnors hjärta vecka
 • östrogen hormon biverkningar
 • hur man detox den manliga kroppen naturligt
 • hur man vet om du har ett friskt hjärta
 • hur man ska behandla torsk hos män
 • hur man ska förstå alkohol allergier
 • behandling av kronisk diarré hos småbarn
 • om hjärtsjukdomar och ärftlighet
 • hur man minska risken för hjärt-kärlsjukdom
 • hur tupplur
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com