hur man ska förstå vin allergier

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-07-09
Upplever du allergisk typ symtom när du dricker vin? Här är några av anledningarna
1.
Upplever du allergi eller astma-liknande symtom när du dricker ett glas vin? Detta är inte så ovanligt som man kan tro och i vissa fall kan symptomen vara livshotande. Vad orsakar vin allergiska reaktioner och om du har en betyder det att du inte kan dricka alkohol alls?
2.
Många så kallade vin allergiska reaktioner är inte sant allergier alls men är relaterade till sulfiter används för att bevara rött och vitt vin samt öl. Om du kan dricka andra former av alkohol, utan ett problem men har problem med vin och öl, kan du uppleva en sulfit reaktion. Generellt vin allergiska reaktioner som är relaterade till förekomsten av sulfat ger upphov till astmatisk symptom som väsande och andnöd, men då och då en mer allvarlig anafylaktisk reaktion kan inträffa med nässelutslag, yrsel, hjärtklappning, och även kollaps. En sulfite känslighet är något du vill ta på allvar.
3.
Om du är känslig för sulfiter, vilket är särskilt vanligt hos astmatiker, den sulfiter fungera som en irriterande som orsakar luftvägarna att slå ner resulterar i väsande ljud och andra astmatiska symtom typ. I de flesta fall kommer ett allergitest vara negativt, vilket tyder på att detta inte är en äkta allergisk reaktion. Kom ihåg att om du är känslig för sulfiter, måste du undvika andra möjliga källor till detta konserveringsmedel t. ex. torkad frukt, melass, inlagd mat, och även vissa mediciner. Fråga din läkare för en komplett lista av mat och dryck för att undvika.
4.
En annan möjlig orsak till så kallade vin allergiska reaktioner är relaterade till biprodukter från jäsningsprocessen används för att göra vin. Några av dessa komponenter, inklusive ett ämne som kallas tyramin har egenskaper som liknar histamin, producerade ett protein när din kropp erfarenheter en allergisk reaktion. Histamin orsakar många av de karakteristiska förändringarna du ser med en äkta allergisk reaktion såsom svullnad, utslag, yrsel och klåda. På grund av den återstående jäsning biprodukter i vinet, kan du uppleva symtom som liknar en äkta allergisk reaktion när du dricker ett glas vin.
5.
Andra orsaker till vin allergisk reaktioner inkluderar allergi mot druvor i vinet eller jäst som används för jäsning. I vissa fall vad som kan tyckas vara ett vin allergisk reaktion är faktiskt orsakas av en brist i det enzym som bryter ner alkohol kallas aldehyder dehydrogenas. Detta sker oftast i den orientaliska befolkningen och kännetecknas av markant ansiktsrodnad efter att ha förtärt alkohol. Detta kommer att ske när man dricker någon alkohol, inte bara vin.
6.
Som ni kan se orsakerna till synliga vin allergiska reaktioner är varierande och de flesta är inte sant allergiska reaktioner. Om du upplever något av dessa symptom, kan du hålla sig till icke-alkoholhaltiga drycker.


Previous:nothing Next:hur man ska förstå alkohol allergier

Relaterade artiklar


 • hur man uppfostrar barn med särskilda behov
 • hur man identifierar hjärta tecken attack varning i kvinnor
 • hur man kan förebygga missdiagnosing hjärtsjukdom hos kvinnor
 • effekterna av nikotin på hjärtat
 • varje vecka av graviditeten
 • hur man vet om du har ett friskt hjärta
 • effekterna av nikotin på prenatal utveckling
 • hälsofördelar med elefant vitlök
 • återhämtningstiden för hälsporre kirurgi
 • hur du kan utnyttja din medelåldern depression kreativt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com