Hur gör jag min menscykel börja?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-08-12
Premenopausala kvinnor som inte är gravid och inte får en månatlig period lider av amenorré, som är den tekniska termen för missade perioder. Det finns många orsaker till en oregelbunden menstruationscykel. Sätt att göra din cykel börja beror på orsaken till din brist på perioder

Du behöver:.
Fysisk undersökning
. Blodprover.


1.
Boka ett möte för att se din läkare för en fysisk undersökning. Det är viktigt att veta orsaken till din tid som inte startar innan du vidta åtgärder för att inducera blödning. Din läkare kommer att ta din medicinska historia och undersöka dig för att fastställa orsaken till ditt problem och att definitivt utesluta graviditet.
2.
Ett blodprov springa för att läsa dina hormonnivåer, inklusive östrogen, progesteron och sköldkörtelhormoner. Onormal funktion sköldkörteln eller hypofysen kan ha en inverkan på din menscykel och andra hormonella nivåer. Om detta är orsaken till din missade perioder, receptbelagda mediciner för att behandla de underliggande frågorna kommer sannolikt att göra din start.
3.
Ta p-piller för att reglera din menscykel och inducera blödning vid lämplig tidpunkt. De flesta kvinnor under 40 år som är rökare kan ta p-piller utan större hälsorisker.
4.
Skär ner på träning om du följer en strikt träning rutin. Enligt Mayo Clinic, kvinnliga idrottare ofta inte blöder eftersom extrema utbildningsprogram kan få dem att ha mycket låga kroppsfett (se Resurser).
5.
Se till att du får det vitaminer och kalorier du behöver varje dag. Hormonella förändringar kan vara en följd av undernäring hos vissa kvinnor. Efter en hjärtvänlig kost av hela korn, magert protein och färsk frukt och grönsaker kan vara allt du behöver för att göra din menscykel börja backa upp.
6.
Minska mängden av stress på ditt liv. Perioder kan bli oregelbunden och med sluta helt på grund av stress. Försök att lindra din last på jobbet eller hemma och delta i en hobby du tycker om att skapa några lugn och ro i ditt liv.


Previous:nothing Next:hur man vända ringningar i öronen

Relaterade artiklar


 • varje vecka av graviditeten
 • farorna med att dricka alkohol under graviditeten
 • hur man kan förebygga trycksår hos äldre
 • hur man gör en sats diarré nödsituation
 • hur man kan minska avgifter i Medicare
 • hur man lever längre - helt enkelt, lätt
 • hur man ansöker hår förlängningar med bindning lim
 • Hur du tar en mätning blodtryck
 • Syftet med goosebumps
 • återhämtningstiden för hälsporre kirurgi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com