bostäder vatten behandlingsmetoder

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-08-26
Det en mängd olika produkter tillgängliga på marknaden för behandling av kranvatten. Vilket av dessa system är bäst beror på vilket problem du hoppas att behandla med en behandling. Endast destillation behandlar alla potentiella problem med bostäder vatten. Kostnaden är också en fråga, som vissa kan vara ovilliga att tillbringa nästan tusen dollar för att behandla varje vattendroppe som används i huset med UV-strålning

varför behandla Bostäder vatten?

Kranvattnet är vanligtvis betraktas som säkert att dricka. Men ibland på grund av olyckor eller vårdslöshet, det är inte alltid fallet. Washington, DC, till exempel, har drabbats av en kris av fast och giftiga föroreningar i vatten under flera år, på grund av misskötsel och försummelse av stadens vatten infrastruktur. Biologisk kontaminering skrämmer inte okänt i många områden i USA dessutom vissa människor bara inte gillar smaken av kemiska tillsatser läggs i vattnet för att döda mikroorganismer.

Ultraviolett strålning

En populär behandling är att bombardera vatten med tunga ultraviolett (UV) strålar. UV-strålar förstör DNA och även om det inte kan döda mikroorganismer, kommer det att stoppa dem från att reproducera. Detta begränsar dramatiskt effekten av eventuella infektioner, oftast till den grad att vara försumbar. UV-behandling måste kombineras med filtrering för att fullt ut rena vatten. Ett hem UV vattenrening systemet kommer att kosta mellan $ 150 till $ 800, beroende på om det är en mot-topp RENARE, eller tänkt att behandla allt vatten som används i hemmet.

Kol filtrering

Den äldsta filtreringssystem är fortfarande används, även i hushållet filter som de som gjorts av PUR eller Brita. De använda egenskaper hos träkol för att dra orenheter ur vattnet. Dessa är som bäst när du tar fasta ämnen och kemikalier för vatten. Men omvänd osmos är också effektivt mot mikroorganismer. Därför kan filtreringssystem behöver kombineras med behandling med ett UV-system eller med kokande att bli fullt verksamma. Det viktigaste enligt kol filtrering är att det är billigt. Ett filter kruka och låda nya filter kostar bara $ 30.

Destillation

Bänkskiva stillbilder finns nu tillgängliga. Dessa stillbilder kombinera undanröja fysiska, kemiska och biologiska föroreningar från vattnet. De fungerar genom att först koka vatten till ånga, och sedan kyla att ånga tillbaka i vattnet för insamling. De föroreningar kvar. Nackdelen med hem-destillation är att det tar tid. En typisk bänkskivan destillatören kan processen 1 till 3 liter vatten över natten. En elektrisk bänkskivan enhet kostar mellan $ 300 och $ 400.

Kokning och kemikalier

De två klassiska alternativen för bostäder vattenrening finns fortfarande tillgängliga. Kokande vatten under flera minuter kommer att döda alla mikroorganismer, och därvid lägga några droppar klorin i en 5 liters kanna vatten kommer att göra detsamma. Men inte heller mycket om fast eller kemiska föroreningar och med blekmedel lämnar en hemsk smak.

Previous:nothing Next:att upprätthålla en normal kroppstemperatur

Relaterade artiklar


 • att förbättra dålig hållning
 • hur man bromsa en Snabb hjärtrytm (takykardi)
 • BMI för barn
 • hur man kan kontrollera status för friska barn försäkring
 • Hur hjärtat fungerar?
 • gynekolog sjuksköterska krav
 • ading1a "u003e Hur sänka kolesterolnivåerna u003c/ h4u003e u003col id=’intellitxt’u003e u003ch1 class="heading4a"u003e förstå bra vs dåligt kolesterol
 • hur man hittar sjukvård för ett barn med Downs syndrom
 • hur man gör en te för att lindra mensvärk
 • hem hälsokontroll checklista
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com