fakta om att inte röka för barn

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-08-18
Barn behöver få höra att inte röka. Men de inte alltid lyssnar, eller hur? Bryt ner fakta om rökning i enkla, lätt att förstå rapporterna. Se till att de förstår vad "stora ord" betyder, till exempel, folk hör hela tiden att rökning är beroendeframkallande. Se till att ditt barn vet att beroendeframkallande innebär att det är fysiskt smärtsamt att sluta. När barn ställer frågor, gå in på detaljer och utbildar dem

Varning

Cigarettföretag Försök att marknadsföra sig till barn, även om den är subtil. Old Joe Camel är en söt seriefigur som har använts i cigarettreklam.

Betydelse

Om en person börjar röka före 21 års ålder, är chansen nästan säker på att han kommer att fortsätta att röka genom vuxenlivet.

Cancer

Cigaretter har kemikalier och andra ingredienser som är cancerframkallande. Är cancerframkallande orsakar cancer. Enligt National Cancer Institute, finns över 60 cancerframkallande ämnen i cigarettrök.

Skadade Lungor

Tyvärr gör skadad lungvävnad inte regenerera. Äventyras lungor fortfarande äventyras på livstid. Bästa sättet att hålla lungorna friska är att inte skada dem med rökning.

Att sluta röka är svårare än startar inte

Nikotin är en fysiskt beroendeframkallande drog. Smärtsam abstinenssymtom uppstå när människor försöker sluta röka. Det är därför det är så svårt att sluta röka, även om du vill. Det bästa sättet att undvika detta problem är att inte starta.

Missuppfattningar

Några cigaretter anspråk på att vara bättre för dig och marknadsförs som "light". De är dock inte bättre för dig än andra cigaretter. Light-cigaretter har stansade hål i filtren, antagligen för att minska mängden rök inandas. Dessa hål få omfattas av människors munnar när rökning, vilket gör dem föråldrade.

Pengar

Vanlig rökning är en dyr vana. Cigarett företag tjäna pengar genom att sälja en fysiskt beroendeframkallande produkt. Vuxna kan spendera tusentals dollar per år på cigaretter.

Previous:nothing Next:hur man använder bleka för att döda mögel

Relaterade artiklar


 • hur man hittar långsiktig vårdgivare
 • hälsofördelar för makar till veteraner
 • hälsosam mat för barn
 • fysiska symptom på klimakteriet
 • hur man kan minska kortisolet naturligt
 • graviditet Food Guide
 • funktioner i immunförsvaret
 • farorna med att dricka alkohol under graviditeten
 • ading1a "u003e hur man donera ett ägg u003c/ h4u003e u003col id=’intellitxt’u003e u003ch1 class="heading4a"u003e fylla i ett frågeformulär och få en läkarundersökning
 • graviditet och probiotika
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com