fördelar och nackdelar med ett solarium

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-08-15
Inomhus garvning är en stor affär. Enligt American Academy of Dermatology, en viss dag över en miljon män, kvinnor och tonåringar klättra upp i ett solarium i jakten på en hälsosam lyster. Det är också en kontroversiell verksamhet. Förespråkarna hävdar solarier är säkra. Motståndare vederlägga detta argument och allvarliga hälsorisker uppstår. Båda sidor brinner för sina åsikter. Och konsumenterna är kvar att sortera ut fakta. Bottom line: noga väga för-och nackdelar av solarier före användning.

Fördelar


1.
D-vitamin är viktigt för en sund kropp. Det främjar benhälsa, minskar inflammation och stödjer immunförsvaret. Det kan uppnås genom kost och kosttillskott, men de flesta D-vitamin uppnås genom solen. Solens ultravioletta (UV) strålar fungera som en trigger för att hjälpa våra kroppar att göra vitamin D. Men den korta dagar på vintern gräns solexponering för många. För att förhindra brist, föreslå inomhus Tanning Association, tillsammans med några medlemmar i det medicinska samfundet, solarier är ett säkert sätt att uppnå vitamin D.
2.
Flesta solarier kan finns i solariesalonger drivs av utbildad personal. Salon anställda är utbildade för att granska hudtyp, medicinering användning och sjukdomshistoria med potentiella kunder. Genom att anpassa garvning plan för varje kund, är det inomhus Tanning Association hävdar solbränna mindre sannolika. De föreslår solning i en kontrollerad miljö med ett solarium är "smart" sätt att sola.
3.
Inomhus Tanning Föreningen föreslår att solarier erbjuda garvare positiva psykologiska effekter. En studie från 2004 genomfördes av Wake Forest University bekräftar exponering för UV-strålar utlöser hjärnan att frigöra endorfiner, som är kopplade till smärtlindring och en känsla av välbefinnande. Deltagarna i studien rapporterade att de kände avslappnad och mindre spända efter varje solat.

Nackdelar


1.
Solarier avger ultraviolett-A (UVA) strålar. Enligt American Academy of Dermatology, kan UVA-strålar upp till 15 gånger mer kraftfull än den Ultraviolet-B (UVB) strålar ut från solen. Genom att ändra DNA av hudceller, kan dessa strålar orsakar förtidigt åldrande av huden. Oskyddade och upprepad exponering kan leda till torrhet, rynkor och slapp och ge den skadade huden en övergripande läderartade utseende.
2.
Solariet användning har korrelerad med en ökad förekomst av alla typer av hudcancer. Över en miljon nya fall av hudcancer diagnostiseras varje år. Basalcellscancer och skivepitelcancer är de mest behandlingsbara. Melanom kan vara dödliga. Enligt American Academy of Dermatology, över 116. 500 fall av melanom diagnostiserades år 2008. Det är den näst vanligaste cancerformen hos individer i åldrarna 15 och 29. Ironiskt nog 70 procent av de individer som använder solarier varje dag är unga kvinnor mellan 16 och 29.
3.
UVA-strålar som avges av solarier har varit kopplade till immunsystemet Systemet förtryck och ögonskador. Uppgifter som samlats in av American Academy of Dermatologer visar att upprepad exponering för solarier kan orsaka okulär melanom, grå starr och blindhet.


Previous:nothing Next:hur man kan förebygga åderbråck under graviditeten

Relaterade artiklar


 • östrogen hormon biverkningar
 • hur man besluta om att dricka alkohol för att minska risken för hjärtsjukdomar
 • hur man köper medicin i Kanada
 • Varför har vi öronvax?
 • naturliga opiater detox
 • hur man upprätthålla en god hjärthälsa
 • hur du gör din bebis frisk med borstning
 • hur man får snabb lindring för värmevallningar
 • hur man kan förebygga svampinfektioner med diet
 • Syftet med goosebumps
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com