hur du tar bort en kontaktlins från under ett ögonlock

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-08-22
Kontaktlinser är ett bekvämt alternativ till glasögon, vilket ger likvärdiga, och ibland ännu bättre syn korrigering. En fara med att använda kontaktlinser är dock att det är möjligt för dem att flytta från hornhinnan och fastnar över eller under ögonlocket. Detta kan irritera ögat och kan vara besvärande på grund av nedsatt syn för att inte ha kontakten på hornhinnan. När en kontaktlins fastnat under ögonlocket finns det flera åtgärder du kan vidta för att centrera den på ögat.

Du behöver:
saltlösning
. Hand desinfektionsmedel.
Mirror.


1.
Slappna av och tvätta eller desinficera händerna noggrant. Avkopplande tenderar att hjälpa linser flyta tillbaka mot mitten av ögat. Du behöver rena fingrar, eftersom du måste sätta dem i dina ögon att ta ut linsen.
2.
Se till att linsen är faktiskt i ditt öga, och har inte fallit på marken eller tagits bort. Det är lätt att glömma att ta ut en lins eller har det poppa ut utan att märka det. Om linsen har fastnat, kommer du troligen kunna känna det när du flyttar runt ögat.
3.
Hydrate ögat med rikligt med koksaltlösning eller tårar. Använda ögondroppar smörjer ögat och hjälpa linsen flyta tillbaka så att ett hörn blir synlig. Om du kan förmå tårproduktion själv genom gäspar eller annat sätt, naturliga tårar tenderar att orsaka linser att dras till den tårkanalen, vilket gör dem lättare att ta ut.
4.
Flytta ditt öga bort från platsen var linsen har fastnat. Oftast linser fastnar under övre ögonlocket. Detta betyder att du bör titta rakt ner. Med din fria öga, leta efter ett hörn av linsen. Om det visar sig, använda en av pekfingrarna för att försiktigt glida ner mot mitten av ögat och ta ut den.
5.
Prova massera linsen mot mitten av ögat . En annan sak att prova är att stänga ögat efter att ha använt några saltlösning, och massera lins mot mitten av ögat genom ögonlocket, medan stänga ögat tittar bort från linsen. Detta kan få loss objektivet och centrera den på öga för borttagning.
6.
Dra av ögonlocket. Dra tillbaka ögonlocket medan du flyttar runt ögat kan hjälpa avslöja linsen och få den att flytta till en plats där den är synlig och kan tas bort.

Tips och varningar


 • * Om du inte kan få ut objektivet själv trots försöka olika metoder, se en optiker. Lämna en kontaktlins i ögat för länge kan orsaka allvarliga skador. * Om du bär hård kontakterna, kan du försöka använda en pistong kontaktlins att ta bort fångade objektivet. Kontakta kolvar säljs på vissa Drug Stores.


 • Previous:nothing Next:om kompletterande sjukförsäkring

  Relaterade artiklar


 • hur man rengör ett hus av en springmask angrepp
 • Så för att lindra en torr näsa
 • hur man kan kontrollera status för friska barn försäkring
 • om Suboxone biverkningar
 • hur man undviker graviditetsillamående under graviditeten
 • hur du gör din bebis frisk med borstning
 • hur man köper medicin i Kanada
 • naturliga opiater detox
 • om stödgrupper för cerebral pares
 • hur man minska risken för hjärt-kärlsjukdom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com