hur man ska behandla symtom mage virus

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-08-17
Miljontals människor världen över virus erfarenhet magen varje år. Ingen är immun mot att få en mage virus, det kan drabba alla, från spädbarn till åldringar. De flesta fall varar från en till tre dagar, men vissa människor har varit kända för att vara sjuk i en vecka med det. En mage virus faktiskt inte äger rum i magen utan i tunntarmen. Genom att behandla symtomen, kan du finna lindring och att kunna få bättre och snabbare

Du behöver:.
Vatten
Paracetamol.
Gelatin.
Sportdryck.
Värmedynan.

Hur att behandla mage virus Symtom


1.
Dricka mycket vätska. En mage virus resultat ofta i dig kräkningar eller har diarré. Är diarrén mycket dåligt, då har du blivit kan uttorkad. Dricka mycket vätska t. ex. vatten eller sportdryck kan hjälpa till att fylla på och återfukta kroppen. Det kommer också att bidra till att få dig väl snabbare. Om du får mycket uttorkad kan du få sätta på sjukhuset och sätta på en IV.
2.
Ta paracetamol. Många människor upplever en feber som går att köra upp så högt som 104 grader C. Med en dos av paracetamol kan hjälpa till att sänka din temperatur. Paracetamol kan också arbeta för att lindra värk och smärta i samband med en mage virus.
3.
Få ro. När du har en mage virus, kan du känna dig trött och dränerad på energi. Vila mycket är en av de bästa sätten att behandla detta symptom mage virus. Du kroppen läker sig själv medan du sover och detta gäller för när du är sjuk också. Inte få tillräckligt med vila kan faktiskt hålla dig från att bli bättre.
4.
Ät mjuk, mild mat. Med en mage virus behöver du inte äta något kryddig eller stekt. Mat som gelatin, kex och rostat bröd sitta lugnt på en sjuk mage och bör ätas. Kyckling nudel tvål är en annan livsmedel som inte kommer att rubba en redan sjuk mage. Men ibland kan magen klarar inte någon mat. Det är vid denna tid att man ska dricka mycket och inte oroa sig att äta tills du är klar.
5.
Använd en värmedyna. Magkramper Ibland följer ett virus. Även paracetamol kan hjälpa till att lindra smärta i samband med magkramper, är ett annat sätt att sätta en värmedyna mot magen. Ställ inte värmedyna på hög och sedan direkt på huden eftersom det kan orsaka brännskador.

Tips och varningar


 • Ställ en läkare innan du tar mot diarré medicin , som viruset behöver för att köra det naturligtvis, vilket innebär att diarré måste sluta på egen hand. Antibiotika fungerar inte för en mage virus och bör inte tas om inte en läkare sagt.


 • Previous:nothing Next:rökning fakta för tonåringar

  Relaterade artiklar


 • hur man vända ringningar i öronen
 • hur man identifierar rosa öga
 • hur ska ditt barns läkare förespråkar
 • hur man identifierar receptbelagda piller
 • fördelar och nackdelar med skönhetsprodukter för män
 • rökning fakta för tonåringar
 • hur man gör fred med olyckliga människor
 • Kegel övningar för blåsan
 • hur tupplur
 • hur man beräknar glukos i blodet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com