hur man ska leva med blindhet, dövhet och perifer neuropati

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-08-21
Det är aldrig en lätt sak att försöka klara av en synskada eller hörselskada eller ett kroniskt smärtsyndrom som perifer neuropati. Nedskrivningar kommer i många former. Ibland debut sker gradvis, eller det kan komma plötsligt. Det behöver inte nödvändigtvis oavsett vad orsaken, hur dessa förhållanden påverkar en människas liv varierar. Ändå är det bara naturligt att känna sig isolerade och frustrerade som svar på de ändringar du kan behöva göra i din livsstil. Dessa är normala reaktioner som du kommer till rätta med de justeringar i din vardag.

Du behöver:
Support nätverk
. Hjälpmedel.


1.
Lär dig att leva med din funktionsnedsättningar stället för att bara klara av dem. Det viktiga är att inte bli avskräckt. Acceptera förändringar i ditt liv, och njuta av alla de saker du kan fortfarande göra. Ge dig själv tid. Ingen säger att det kommer att bli lätt, men du har bara två val. Antingen du tycker synd om dig själv eller du göra det mesta av ditt liv trots dina begränsningar. Det finns absolut ingen anledning till varför du inte bör ändå må bra.
2.
Utbilda dig själv om din fysiska funktionsnedsättningar. Du är skyldig att känna mer kontroll om du förstår vad det är som händer med dig. Länssjukvård organ och lokala sjukhus utvecklar ofta självhjälp seminarier för människor med särskilda funktionshinder och hälsotillstånd. Det finns många statliga och federala organisationer, intresseorganisationer och rehabilitering och service organ för att hjälpa (se Resurser nedan). Du kan också dra nytta av nya kommunikations-och informationsteknik, som nu gör livet enklare för personer som lever med fysiska funktionsnedsättningar.
3.
Ta reda på om det finns stödgrupper nära dig (se Resurser). Även om du kan känna sig ensamma, vara säker på att du inte är den enda personen som behandlar de utmaningar som ditt tillstånd. Det bidrar till att dela dina rädslor och frustrationer med andra människor som förstår förstahandsinformation vad du upplever. Förutom stöd från familjemedlemmar och vänner, kanske du upptäcker att det bidrar till att skapa ett stödjande nätverk som inbegriper andra människor som upplever det man gör.
4.
Använder hjälpmedel för att hjälpa du lever ett normalt liv. Vare sig du behöver hörseltekniska hjälpmedel, punktskrift skriver enheter och läsa material eller en rörlighet stöd om du har problem med koordination, balans och muskelsvaghet, är det viktigt att du sätta upp realistiska mål för dig själv.
5.
Håll
ihåg att alla har dåliga dagar, även om de inte kan se, höra eller gå. Undvik att använda ditt tillstånd som en ursäkt för att inte nå din potential. Du kan behöva leta efter olika typer av möjligheter att hjälpa dig driva dina intressen, men nu är det dags att ta reda på vad din sanna talanger och sedan dra nytta av dem.
6.
Håll dig uppdaterad med alla medicinska framsteg på dessa områden. Rådgör mer än en specialist om din funktionsnedsättning. Du kanske inte kan göra något för att vända på det, men du kan ta hand om andra aspekter av din hälsa. Live en hälsosam livsstil för att förhindra att andra möjliga komplikationer.
7.
Påminn dig själv att du är en värdefull person. Acceptera dina begränsningar, men inte låta dem hindra dig från att leva ett fullt och givande liv. Inte isolera dig från andra. Tycka synd om dig själv kommer bara att göra din situation ännu värre om du låter det hindra dig från att tänka på något annat. Söka hjälp från proffs om du måste. En kurator kanske kan hjälpa dig att fokusera på dina styrkor istället för dina svagheter.


Previous:nothing Next:Fördelarna med ångbastu

Relaterade artiklar


 • hur man vet vad positioner är säker och bekväm för sex under graviditeten
 • Så för att lindra knäsmärta
 • arbetsbeskrivningen av en arbetsmarknad leverans sjuksköterska
 • hur man kan sänka högt blodtryck under graviditeten
 • hur du kontrollerar att du är säker när du blandar mediciner och mat
 • hur man upprätthålla en god hjärthälsa
 • hur man handskas med bensvullnad vid graviditet
 • hur man kan förebygga trycksår hos äldre
 • om förebyggande hälsovård för äldre
 • beräkna kroppsfett i tonåren
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com