när är det lättast att bli gravid?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-08-19
Försöker bli gravid en baby är en spännande --- och potentiellt frustrerande --- tid för de flesta kvinnor. Om du startar den process inte veta det lättaste tid under din cykel att bli gravid, kanske du upptäcker att tänka tar längre tid. Enligt The American College of obstetriker och gynekologer (ACOG), en normal menstruationscykel är mellan 21 och 35 dagar lång. För kvinnor som inte har en lärobok menstruationscykel på 28 dagar, är det viktigt att veta hur man tid samlag att optimera chanserna till graviditet

Timing

Spermier lever inuti en kvinnas kropp på mellan 3 till 5 dagar. Ägget lever i ca 24 timmar. Det är lättast att bli gravid om du har samlag inom 3 dagar före ägglossningen

livmoderhalssekretet

Kvinnor producerar ett ämne som kallas livmoderhalsen. Denna vätska är mycket omfattande och öppen för spermier när du håller på att ägglossning. Det är lättast att bli gravid om du har samlag när din hals vätska är riklig.

Cervikal Position

I dagarna före ägglossningen, stiger livmoderhalsen och öppnar. Det är lättast att bli gravid när livmoderhalsen är hög, mjuk och öppen --- kontrollera avsnittet Resurser finns en länk till information om att lära sig bedöma din livmoderhals.

BBT

Din BBT (basal kroppstemperatur--den lägsta temperaturen i dag, som tas vid första vakna upp) stiger något efter ägglossning. Den bästa tiden att bli gravid är en vecka före din BBT stiger. Du bör registrera din BBT, så du kan lära dig när denna tid oftast inträffar för dig.

Missuppfattningar

finns en allmänt accepterad uppfattning att det enklaste tid att bli gravid är runt dag 14 i menstruationscykeln. Om din cykel är längre eller kortare, men kommer du ägglossning inte på dag 14. Ägglossningen äger vanligen rum mellan 12 till 14 dagar innan din menstruation.

Previous:nothing Next:symtom på kolik hos spädbarn

Relaterade artiklar


 • hur ska ditt barns läkare förespråkar
 • jäst allergiska symtom
 • fördelar och nackdelar med att använda Gardasil vaccinet
 • hur man vet varför bröst är bäst
 • Hur man känner igen övergrepp mot äldre
 • hur man firar nationella hjärta månad
 • receptbelagda läkemedel som används för att behandla lägga
 • hur att hålla sig frisk och åldras med värdighet
 • hur man identifierar receptbelagda piller
 • hur man kan hjälpa de äldre med läkarbesök
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com