om avvikande resultat från Pap test

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-08-24
En Pap-test bör en del av varje kvinnas övergripande sjukvård plan. Kvinnor bör ha en Pap-test minst en gång vart tredje år efter det att de börjar ha sexuellt umgänge, men inte senare än ålder tjugoett. En Pap-test undersöker celler från livmoderhalsen för att upptäcka förekomst av cancer, celler som kan bli cancerogena och andra tillstånd som kan orsaka infektioner och inflammationer. När det gäller cancer är tidig upptäckt det viktigaste steget i en framgångsrik behandling. Syftet med ett Pap-test är att fånga celler vid precancerösa stadium och starta behandling innan cellerna blir maligna.

Identification

Under ett Pap-test eller cellprov, din vårdgivare kommer att infoga ett instrument som kallas spekulum. Detta vidgar slidan och gör prover av celler som skall vidtas för att testa. Det ger också examinator för att se eventuella avvikelser.

De vanligaste missbildningar

I de flesta fall innebär en onormal Pap-test som du har en vaginal eller livmoderhals infektion som har orsakat förändringar i cellerna i livmoderhalsen. Korrekt diagnos och behandling kan bidra till att korrigera dessa typer av problem.

humant papillomvirus infektion (HPV)

med humant papillomvirus infektion kan orsaka onormala Pap-test resultat. Men vissa kvinnor som är infekterade med HPV har normala Pap-test resultat. Vissa former av HPV är kopplade till livmoderhalscancer.

Pre Cancer missbildningar

Din Pap-test kan visa skivepitelcancer intraepitelial lesioner. Detta avser förändringar i celler som får eller inte får föreslå pre cancer. Detta kan vara låggradig eller hög kvalitet. Detta resultat innebär att om den inte behandlas, kan dessa celler omvandlas till cancerceller. Onormala celler förekommer också utan känd orsak.

Dysplasi

I denna situation, de celler ser onormala men är inte ett automatiskt diagnosen cancer. Dysplasi kan utvecklas till mycket tidig cancer i livmoderhalsen. Men är detta villkor märkt lågt till högt svårighetsgrad. Högre svårighetsgrad fall innebära att cellerna är cancerogena och kan ha spridit sig till andra vävnader.

Skivepitelcancer och Adenokarcinom

Efter Pap examen, är dina celler undersöks under ett mikroskop. Om dessa avvikelser finns i vid undersökningen, kan du få diagnosen livmoderhalscancer. Ju tidigare detta diagnosen ställs, desto mer framgångsrik din behandling.

Previous:nothing Next:vad är en kemisk peeling?

Relaterade artiklar


 • hur du kan utnyttja din medelåldern depression kreativt
 • viktiga funktioner i immunförsvaret
 • hur man minska risken för hjärt-kärlsjukdom
 • hur man hittar sjukvård för ett barn med Downs syndrom
 • hur man kan förebygga svampinfektioner med diet
 • Hur får man en bättre nattsömn
 • funktioner i immunförsvaret
 • Så för att lindra nästäppa hos spädbarn
 • biverkningar av sömnbrist
 • manisk Perimenopause trötthetsbesvär
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com