om första trimestern ultraljud

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-08-10
Enligt American Association Graviditet, ultraljud är diagnostiska metoder som hjälpmedel för detektion av olika avvikelser i samband med olika stadier av graviditeten. Första trimestern ultraljud kan hjälpa bekräfta en livskraftig graviditet, datum graviditetslängd hos foster och diagnostisera utomkvedshavandeskap eller molar graviditeter. Ultraljud är icke-invasiv förfaranden som inte har visat skador på modern eller fostret, men de används endast om medicinskt nödvändigt för att upptäcka eller bekräfta en misstänkt problem. De flesta försäkringsbolag täcker nu en eller flera första trimestern ultraljud när det finns medicinska skäl för det förfarande som skall utföras

Funktion

Första ultraljud trimestern används för att identifiera tidiga utvecklingsmässiga abnormiteter i graviditeten, till exempel utomkvedshavandeskap och hotade missfall, och ger en rättvisande metod för att datera graviditet och foster .

Typer

Det finns två typer av första trimestern ultraljud. transvaginalt skanning, vilket ger minsta detalj och är den vanligaste formen av skanna under den första månaden, och buken scanning, vilket möjliggör ett bredare synfält

Tidsplan

Ultraljudsundersökningar under första trimestern kan upptäcka fostersäcken så tidigt som fyra veckor, gulesäcken under den 5: e veckan av graviditeten kan fostret stången efter den 6: e vecka och datum graviditeten och mät fostret baserat på storleken på längden krona-bakdel mellan 6 och 12 veckors graviditet.

Fördelar

Första trimestern ultraljud kan upptäcka missade aborter, hotade aborter, utomkvedshavandeskap och annan utveckling avvikelser eller komplikationer som kan kräva omedelbar medicinsk behandling för att bevara livet på fostret och /eller mor.

Överväganden

Första trimestern ultraljud är inte 100 procent korrekt upptäcka graviditet, och mycket tidiga graviditeter kan missas på grund av en oerfaren utövare, dålig kapacitet används särskild utrustning, utförde orientering i livmodern eller typ av ultraljud.

Previous:nothing Next:hur man kan hantera graviditet bedrest

Relaterade artiklar


 • Varför har vi öronvax?
 • hur man kan minska kortisolet naturligt
 • Så för att lindra katt allergier
 • hur man gör en kudde buck skrov
 • hur man vet vad positioner är säker och bekväm för sex under graviditeten
 • hur man kan förutspå hjärtsjukdomar genom håravfall
 • hur man gör en sats diarré nödsituation
 • hur ska tidlösa
 • hur man sköter om en hänga spik
 • sig att gå med barnvagn & småbarn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com