receptbelagda läkemedel som används för att behandla lägga

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-08-17
Det har varit en stor debatt bryggning om säkerheten för de receptbelagda mediciner används för att behandla ADD. Det finns några föräldrar som svär vid dem och andra som svär att de aldrig kommer att placera sina barn på dem igen. Det enda sättet att veta vad som är rätt för ditt barn är att veta vad droger finns tillgängliga. Även läkaren kan ha sina egna förslag, är det upp till dig att ställa frågor och se ditt barn får den bästa behandlingen möjliga

Funktion

receptbelagda mediciner används för att behandla ADD är i allmänhet stimulantia som ökar nivåerna av två kemiska budbärare i hjärnan. En budbärare styr bildandet av barnets minne och förhindrar beroendeframkallande tendenser från utvecklingsländer, medan de andra bidrar till att öka sin nivå av uppmärksamhet, att tillåta honom att fokusera och lyssna.

Adderall

Detta läkemedel används på barn ålder 3 och äldre. Varje dos varar ca 6 timmar och det har mindre abstinenssymptom än vissa andra läkemedel som används vid behandling av ADD.

Concerta

Redan ett stimulerande dess biverkningar är inte lika hårda och de abstinensbesvär är lättare på barnet. Varje dos varar i 12 timmar. Om dosen är för hög, kan tabletterna halveras att kontrollera det, det är för barn mellan 6 och äldre

Daytrana

Detta är en patch bärs på höfterna för barn i åldrarna 6. till 12 för en period av 6 timmar. Effekterna av medicineringen pågå i ytterligare 3 timmar

Ritalin

Den ursprungliga Ritalin varade under en period av 6 timmar. Men det är nu tillgängligt i en utvidgad och långverkande form. Det kan användas på barn över 6 års ålder. Även om det fortfarande är det första läkemedlet i val bland läkare, dess biverkningar är mer hårda än andra läkemedel som används för att behandla ADD.

Strattera

Detta är ett receptbelagt läkemedel som inte är ett stimulerande, vilket dess biverkningar är minimala . Det tas en gång eller två gånger dagligen och dosen gradvis ökas. Denna gradvisa ökning innebär att det tar 4 till 6 veckor efter att medicineringen ska nå terapeutiska nivåer.

Överväganden

Du kan behöva ändra medicinering mer än en gång innan du hittar ett som passar ditt barns medicinska behov utan att offra henne väl välbefinnande. Om du hittar efter andra eller tredje medicin som du inte är bekväm med medicinering ditt barn för att behandla sitt tillstånd överväga alternativa behandlingsmetoder som inte inkluderar receptbelagda läkemedel.

Previous:nothing Next:hur man ska behandla symtom mage virus

Relaterade artiklar


 • hur man gör en te för att lindra mensvärk
 • fördelar och nackdelar med ett solarium
 • hur du tala med din läkare
 • barnsjuksköterska krav
 • hur man besluta om att dricka alkohol för att minska risken för hjärtsjukdomar
 • hur du kontrollerar att du är säker när du blandar mediciner och mat
 • vård av äldre med demens
 • om förebyggande hälsovård för äldre
 • hur man använder en polar klocka hjärtfrekvens
 • Så för att lindra katt allergier
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com