viktiga funktioner i immunförsvaret

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-08-13
Den huvudsakliga funktionen av immunsystemet är försvar mot bakteriell infektion. Den andra viktiga funktioner i immunförsvaret är beroende av ett antal större åtgärder som försvara oss mot hot mot vår hälsa. Dessa åtgärder hjälper våra immunsystem reda ut ett system av komplicerade reaktioner som kroppen använder varje dag för att försvara oss mot infektioner och sjukdomar. När dessa egenskaper inte fungerar, stava de ofta katastrof om inte tittade noga

naturlig immunitet

Den första uppsättningen av funktioner brukar kallas "naturlig" eller "medfödda" immunitet eftersom den inte behöver vara påslagen och är alltid ( under normala omständigheter) närvarande. Denna uppsättning av funktioner är icke-specifika, vilket innebär att det inte peka ut en specifik mikrob när de försvarar kroppen och kräver inte kroppen för att identifiera potentiella patogener innan det handlar.

Hinder

naturlig immunitet inkluderar saker som vår hud eller andra organ som skapar en barriär mellan våra insidor och smittsamma omvärlden. Ett annat slags hinder är ett sekret som en tår eller slem som är sloughed av och tar smittämnet med det.

Komplimanger

naturlig immunitet innehåller proteiner som kallas komplimanger som gör det mer attraktivt för en mikrob att genomgå fagocytos. Dessa komplimanger fäster sig till målet mikrob för att markera den för döden genom märkning en obehörig mikrob.

Phagoctosis

naturlig immunitet omfattar fagocyter att "äta" mikrober ser ut att vara ett hot i den kroppen. Fagocyter är någon cell som äter en annan. Den vanligaste av dessa är vita blodkroppar. Om fagocytsystemet inte kan identifiera mikrob, äter den det genom att omge den och dumpning matsmältningsenzymer att bryta ner det i lättsmälta bitar.

Inflammation

naturlig immunitet inkluderar inflammation. Inflammation är också kallad flare, lågor och strimmigt i medicinska skolor. Den "flare" är rodnad. Den "låga" är en inflammation och klåda. "Strimmigt" är svullnad orsakad av vätskeansamling komma under området och fagocyter vandrar in i området vilket leder till puss bildning.

Förvärvad immunitet

förvärvad immunitet innehåller alla reaktioner i kroppen som behöver lymfan nod engagemang. Förvärvad immunitet är även kända som anpassningsbara immunitet eller specifik immunitet. Denna process är uppdelad på två delar som innehåller vad som händer i vätskor (humorala immunitet) och vad som händer i resten av kroppen (inklusive cellulär immunitet).

Humoralt vs cellulär immunitet

Humoralt immunitet innebär att göra antikroppar när B-lymfocyterna utbildas av antikroppar om hotet. Lymfocyterna gör då antikroppar som binder till antingen en mikrob eller ett gift för att markera det så att det ses som en bra kandidat för eliminering och snabbar upp processen. Cellulär immunitet innebär att T celler som göra två saker: De ändrar så att de aktiverar B-celler till "larm" och börja inflammation. T-celler genomgår också förändringar att de kan bli en cell som dödar andra celler genom att spränga dem.

Previous:nothing Next:om PMS-symptom

Relaterade artiklar


 • Hur hjärtat fungerar?
 • människans anatomi och fysiologi andningsorganen
 • hur man ska behandla torsk hos män
 • hur man vända ringningar i öronen
 • litium biverkningar på graviditet
 • Hur man känner igen symtomen och behandla roseola
 • hur man använder en polar klocka hjärtfrekvens
 • hur man kan minska avgifter i Medicare
 • hur man talar till ett barn om juvenil reumatoid artrit
 • fördelar och nackdelar med skönhetsprodukter för män
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com