Hur man känner igen ekonomiskt och verbala övergrepp mot äldre

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-09-24
Ämnet gör tidningar, TV och webbsändningar sällan, om alls: Allvarliga fall av övergrepp mot äldre begås av vårdgivare, vårdhem arbetstagare och mest oroande, familjemedlemmar. Varje år mellan 500. 000 och en miljon fall av övergrepp mot äldre rapporterade, och experter säger att detta är bara toppen av isberget. Om du är i stånd att göra något åt ett misstänkt fall av övergrepp mot äldre, utreda dina misstankar. Du kan rädda någons liv
1.
Förstå olika ledande missbruk kategorier som faller inom ramen för icke-fysiska typer. De omfattar mobbning, trakasserier, finansiella svindleri, avsiktlig försummelse, psykologiska hot och verbala trakasserier.
2.
Leta efter beteende eller personlighet förändringar som inte biprodukter av demens, inklusive tecken på hot , förnedring, mobbning eller förlöjliga. Fråga möjligheten att verbala övergrepp om du misstänker en senior ignoreras, isolerade, hotade eller terroriseras.
3.
Följ din intuition om du misstänker att en högre regelmässigt läggs ned eller försummas. Vissa indikatorer är:. . Hygienfrågor, undernäring, trycksår, oförklarlig viktminskning, uttorkning och ohygieniskt omgivningar
4
Leta efter tecken på sexuella övergrepp. Visar en ovillig äldre pornografi, och tvingar dem att titta på sexuella handlingar eller ta bort kläder för icke-medicinska skäl, tillsammans med verbala övergrepp, kan vara dolda, men kan grävt fram genom att leta efter blåmärken könsorgan, könssjukdomar och andra infektioner.
5.
Dubbelkolla misstänkta kreditkort räkningar, granska bankkonton för tvivelaktiga återtag och titta in misstänker inköp som kan tyda på tvång. Om tecken pekar på signatur smide eller stöld, agera omedelbart för att förhindra eventuella ekonomisk ruin.
6.
Undersök Medicare oegentligheter, den vanligaste av dessa är fakturering för tjänster som inte förvaltas, dubbel fakturering, överladdning eller få mutor från leverantörer. Se upp för avgifter för läkemedel som inte föreskrivs för senior.

tips och varningar


 • Experter tror att om en typ av övergrepp mot äldre finns, andra är sannolikt att hittas, så fortsätt din förfrågan om du misstänker verbala övergrepp. Också leta efter blåmärken, stukningar, blåmärken, oförklarliga skador eller brutna ben i samband med fysiska trauman. Misshandlade äldste tenderar att vara rädda för missbrukare hotar kroppsskada om olagliga handlingar redovisas. Om du misstänker att detta, antingen på grund vårdgivaren vägrar att lämna dig ensam med högre eller för att de äldre kommer inte att lösa dina misstankar, på den säkra sidan av försiktighet och kontakta lokala brottsbekämpande myndigheter. För varje fall av övergrepp mot äldre rapporterade, 12 eller 13 är inte så följ din föraning. Ring Nationella Äldreomsorgen Locator: 1-800-677-1116 för att hitta hjälp. Tjänsten är tillgänglig från måndag till fredag, 9:00 till 08:00, EST.


 • Previous:nothing Next:hur du tar bort innerörat vätska

  Relaterade artiklar


 • fördelar och nackdelar med att använda Gardasil vaccinet
 • behandling av kronisk diarré hos småbarn
 • Hur man själv behandla ischias
 • aloe vera hälsofördelar
 • hur man gör en kalender graviditet ägglossning
 • Hur man vet om en åldrande förälder behöver hjälp
 • receptbelagda läkemedel som används för att behandla lägga
 • hur man får mer energi naturligt
 • hur man ökar din sexlust vid 30 års ålder
 • hur du tar bort en kontaktlins från under ett ögonlock
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com