hur att förstå om ivermektin är säkert

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-09-03
Har du blivit ordinerad ivermectin för behandling av en parasitinfektion? Här är vad du behöver veta om Ivermektin säkerhet
1.
Om du någonsin haft en dålig fall av skabb eller andra parasiter infektion kan din läkare ha skrivit ett recept på en medicin som kallas ivermektin. Ivermektin är ett receptbelagt läkemedel som vanligen används för att behandla kvalster, maskar och vissa typer av löss. Det är också används för att behandla ett tillstånd som kallas onchocerciasis, allmänt kallad flodblindhet. Om denna medicin var en plikt för dig, det är klokt att vara medveten om eventuella effekter ivermektin sida du kan uppleva. Här är vad du behöver veta om ivermektin säkerhet.
2.
En av de främsta oro för ivermektin säkerhet är frågan om hur det påverkar nervsystemet. Det finns potential för denna drog för att orsaka en mängd olika neurologiska biverkningar om det ska kunna passera blod-hjärnbarriären. Lyckligtvis har studier visat att endast mycket små mängder når hjärnan och det centrala nervsystemet vilket innebär att neurologiska biverkningar i allmänhet inte är erfarna. Undantaget från detta skulle vara barn som väger under trettio-three pounds. Med barn här liten, kan de blod-hjärnbarriären inte är helt utvecklad, vilket ökar risken för ivermektin toxicitet som skulle kunna orsaka depression av det centrala nervsystemet. Av denna anledning bör ivermektin aldrig ges till barn under trettio-three pounds och ska inte användas under graviditet eller amning.
3.
Vad gäller frågan om ivermektin säkerhet, visade en tidigare studie som vårdhem invånare som behandlades för skabb med ivermektin haft en högre totala dödligheten. Som svar på detta, var en japansk studie genomförts för att mer ingående bedöma ivermektin säkerhet hos äldre. Lyckligtvis var dessa resultat inte bekräftats och det visade sig vara säker i äldre. Flera nyare studier har visat ivermektin vara säker på vuxna, även de som är äldre än sextiofem.
4.
Vilka vanliga ivermektin biverkningar du kan uppleva? Vissa människor som ivermektin uppleva lindriga gastrointestinala symtom som illamående och diarré. Symtom från centrala nervsystemet förekommer hos ungefär två procent av användare och kan inkludera yrsel, sömnighet, och tremor. Vissa patienter rapporterar också feber, utslag och ledvärk, som tros vara relaterade till clearing av parasiterna snarare än ivermektin toxicitet.
5.
Vad är den nedersta raden om ivermektin säkerhet? Det verkar vara ett läkemedel med en god säkerhetsprofil för användning hos äldre barn och icke gravida vuxna. Det bör användas med försiktighet och noggrann övervakning i de som är äldre än sextiofem, även om de senaste studierna tycks bekräfta ivermektin säkerhet för den äldre befolkningen. Även om det inte förefaller att interagera med andra läkemedel, se till att berätta för din läkare om du tar andra mediciner även naturläkemedel och kosttillskott.


Previous:nothing Next:hur få bort ditt barn av ett huvud löss angrepp med naturliga giftfria växtbaserade huskurer

Relaterade artiklar


 • hur man köper havet svampar för din tid
 • hur att förstå om ivermektin är säkert
 • vård av äldre med demens
 • hur man handskas med bensvullnad vid graviditet
 • hur man kan bli av hår löss
 • gynekolog sjuksköterska krav
 • hur man undviker bakterier i offentliga
 • hur man säkert njuta av solen
 • hur man börjar ta hand om ett hjärta
 • hur du tar bort lösnaglarna gratis
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com