hur att förstå om rengöringsmedel ökar risken för astma

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-09-08
En studie tyder på att användning av sprayer och hushållsprodukter städning kan upp din risk för astma med upp till femtio procent. Här är vad du behöver veta för att skydda dig och din familj
1
Är du bekymrad över användning av kemiska. . produkter i ditt hem och risken för astma? Om så är fallet kanske du vill omvärdera rengöringsmedel du för närvarande använder. Enligt en undersökning, användning av sprayer och rengöringsmedel, även sällan, kan avsevärt öka risken för att utveckla vuxna astma.
2.
Denna studie, som publicerats i American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine, visade att användningen av sprayer och rengöringsprodukter ökad risk att utveckla astma vuxna med upp till femtio procent . Effekten verkade vara dosrelaterad med de som använder de produkter som oftast har den högsta risken. Även om risken är högre med mer frekvent användande, visade studien att med hjälp av sprayer och rengöringsmedel så sällan som en gång i veckan förhöjd risk för astma. Överraskande att de forskare tror att användningen av dessa produkter kan stå för upp till en av sju fall av vuxna astma.
3.
Vilken typ av sprayer och hushållskemikalier ökade risken för astma i denna undersökning? Det verkade som de vanligaste hushåll och produkter köket som glas städare, luftrenare, och motverka sprayer som var problematisk. Även om du kanske har förväntat sig att dofter läggas att vara en stark faktor, fann forskarna ingen fristående förening mellan flitiga användare av doftande hushållsprodukter och en stigande risk för astma.
4.
Resultaten av denna studie om sprayer och rengöringsmedel är knappast förvånande. Tidigare studier har visat en högre risk för astma hos personer som arbetar som professionell städhjälp. Andra studier har visat att barn som lever i hem där sprayer och hushållsprodukter rengöringsmedel används ofta har en högre risk att utveckla astma symptom. Det är ännu visat att gravida kvinnor som använder rengöringsmedel under graviditeten föder barn som har en högre risk att utveckla astma senare i livet.
5.
Trots resultaten av denna studie, måste du ändå att städa huset. Hur kan du skydda din familj och barn från ohälsosamma effekter av sprayer och rengöringsmedel? Istället för att köpa kommersiella produkter, överväga att använda billig naturliga ingredienser för rengöring som bakpulver, vinäger och färsk citronsaft. I många fall är dessa fungerar lika bra som köpta produkter. Om du inte vill göra detta, leta efter helt naturliga, oparfymerat produkter från din lokala naturliga livsmedel marknaden eller hälsokostaffär. Dessa är vanligtvis säkrare alternativ än vanliga sprayer och rengöringsmedel och kan vara mindre skadliga för hälsan hos dig eller din familj.


Previous:nothing Next:hur man känner igen symtomen på uttorkning

Relaterade artiklar


 • hur man identifierar hjärta tecken attack varning i kvinnor
 • ading1a "u003e hur man donera ett ägg u003c/ h4u003e u003col id=’intellitxt’u003e u003ch1 class="heading4a"u003e underteckna en donator avtal
 • Så för att lindra katt allergier
 • litium biverkningar på graviditet
 • hur man vet om du har ett friskt hjärta
 • hur man tar hand av ett hjärta
 • hur man hanterar att förlora ditt första barn
 • hur man berättar hur långt du är i din graviditet
 • hur man beräknar glukos i blodet
 • människans anatomi och fysiologi andningsorganen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com