hur man förstår vad som orsakar smärtor när knä

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-09-04
Är du upplever en kraftig smärta när knästående? . Ta reda på vad som orsakar denna obekväma symptom
1.
Upplever du en skarp smärta när knästående? Har en eller båda knäna känns svullen och inflammerad? Om så är fallet kanske du lider av ett mycket vanligt tillstånd som kallas husa knä. Det officiella medicinska namnet för detta tillstånd är prepatellar bursit, ett tillstånd som är resultatet av Bursa ligger över knäskålen blir öm och inflammerad. Inte bara kan prepatellar bursit eller knä bursit orsaka en skarp smärta när på knä på golvet, kan det också orsaka obehag när du går eller går upp och ned för trappor.
2.
Vad som orsakar symtomen av knä bursit? Detta tillstånd uppstår när små vätskefyllda säck som kallas en bursa överliggande knäskålen blir irriterad och inflammerad. Detta inträffar vanligtvis efter att du har tillbringat en stor del av tiden på knä på ett hårt underlag och det är därför det kallas piga knä, som härrör från det faktum att många husa är tid som tillbringas på knä skurade golv. Du kan satsa dessa hårt arbetande damer upplevde sin andel av prepatellar bursit! Andra symptom på knä bursit inkluderar knä rodnad och svullnad särskilt vid tryck till knäna, som när på knä.
3.
Om du får en skarp smärta när knä är det viktigt att se din läkare för en definitiv diagnos
. Om det finns en historia av skada, kan din läkare vill ta en röntgen för att utesluta en fraktur. Om röntgen är negativ, du läkare ska kunna berätta genom fysisk undersökning och din historia skarp smärta när knästående som du har prepatellar bursit.
4.
Snart diagnosen är gjort, kommer du troligen att ges antiinflammatoriska mediciner för att minska smärta och svullnad och uppmuntras till vila och tillämpa is till de drabbade knäet. Om symptom på knä bursit misslyckas med att lösa inom ett par veckor, kan din läkare vilja dränera vätska från bursal SAC för att främja läkning. Vanligtvis kortison injiceras samtidigt att minska risken för knä bursit återvända.
5.
När dina symptom på knä bursit lösa, är det viktigt att vidta åtgärder för att förhindra ett upprepande. Om du arbetar ett jobb som kräver konstant knästående, kan du investera i ett par knäskydd att dämpa ditt knä mot hårda ytor som kan irritera Bursa. När du har haft en episod av knä bursit, är din risk för framtida episoder högre. Undvik knä så mycket som möjligt och se till att när du gör det på en mjuk, vadderad yta. Det kan också bidra till att gälla isen till knäna på en nattlig basis om du är skyldig att knäböja på jobbet under dagen.
6.
Det är ingen tvekan om att knäet bursit kan en obekväm skick, men med antiinflammatoriska mediciner, is och lite TLC, kommer du snart att uppleva mindre obehag.


Previous:nothing Next:hur man kan förstå om du ska få en kikhosta vaccination hosta booster

Relaterade artiklar


 • hur man skapar effektiva och omtänksam utomhusbelysning
 • hur man hittar den bästa läkaren
 • hur man rengör kryptiska tonsillerna
 • hälsofördelar för makar till veteraner
 • hur skärmen hemoglobin blodgivare med kopparsulfat
 • hur man kan förhindra spridning av munsår för andra
 • hur man kan hjälpa de äldre med läkarbesök
 • hur man gör en te för att lindra mensvärk
 • hur man kan minska kortisol & hirsutism
 • människans anatomi och fysiologi andningsorganen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com