hur man förstår varför din grönt te kanske inte är så frisk som du tror

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-09-16
Om du dricker grönt te för hälsan, kanske du vill ompröva hur länge du håller det. Det kan förlora sin hälsa egenskaper när du lagrar det för lång tid
1.
Klart att du njuta smuttar den varma, väldoftande kopp grönt te på morgonen, men du kan också förstå den positiva hälsoeffekter. Även om vissa människor väljer grönt te för smakens skull, andra att byta av hälsoskäl. Preliminära studier tyder på att grönt te kan ha en mängd fördelar allt från att främja hjärtats hälsa till att förebygga vissa typer av cancer. Om du dricker grönt te för hälsan, visar en ny studie att du kanske vill överväga hur du förvarar det.
2.
Vad gör grönt te så speciellt? Den del av grönt te som verkar vara ansvarig för många av de hälsofördelar är antioxidant föreningar som kallas katekinerna. Katekiner har visat sig ha en mängd positiva hälsoegenskaper och tros vara den viktigaste orsaken till varför grönt te är nyttigare än svart te som har färre katekinerna på grund av dess vidare bearbetning. Forskare har nyligen upptäckt att catechiner finns i grönt te kan bryta ner med tiden vilket resulterar i en förening som är mycket mindre fördelaktigt ur hälsosynpunkt. Resultaten av denna upptäckt publiceras i senaste numret av Journal of Food Science. Om du använder grönt te för hälsan, skulle denna forskning ha en betydande inverkan på hur du köper och lagra te.
3.
Forskare föreslår att förvaringstiden så kort som sex månader kan minska nivåerna av katekinerna i grönt te som ger en produkt som har färre hälsofördelar. Även om du lagra dina grönt te i mindre än sex månader kan tebladen har lagrats i ett lager under en lång tid innan den når butiken för att säljas. Du måste faktor i tid te sitter på butikshyllorna. Tyvärr, om du dricker grönt te för hälsan, det finns inget sätt att verkligen veta om du har en fräsch, hälsosam produkt. Te är sannolikt att lagras under lång tid innan du eftersom det inte förgängliga, men smaken kvalitet kan minska.
4.
flesta experter rekommenderar att grönt te förvaras i en lufttät behållare på en sval, mörk plats. Det är inte klart om denna typ av lagring bidrar till att förhindra nedbrytning av katekinerna , även om det kan hjälpa till att bevara kvaliteten på te. Om du dricker grönt te för hälsan, köpa färska bladen möjligt och köpa i små mängder så du inte har teblad i lager under lång tid. Vad du än gör, hålla dricka grönt te för hälsan och för sin goda smak.


Previous:nothing Next:utbildning ledarhundar för diabetiker

Relaterade artiklar


 • hur man förstår vad som orsakar smärtor när knä
 • hur att förstå om rengöringsmedel ökar risken för astma
 • hur man gör en kudde buck skrov
 • hur man kan förstå om du ska använda en klimakteriet kit hem test
 • hur man ökar din sexlust vid 30 års ålder
 • hur man ska behandla kliande fötter
 • hur man ska behandla torsk hos män
 • hur man säkert njuta av solen
 • hur man kan förstå om det är säkert för barnen att lyfta vikter
 • hur du håller dina ögon friska bära smink korrekt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com