hur man handskas med en förlust

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-09-02
Hur gör man handskas med en förlust? Att förlora en nära anhörig kan vara en mycket smärtsam upplevelse. Det finns då inte bara andra, men vi tror också att vi bör sörja som alla andra. Genom konditionering, tror vi ibland att sorgen är könsspecifika och det är inte. Det finns inget rätt eller fel sätt att sörja oavsett kön du är, eftersom alla sörjer olika och det är en sådan personlig sak! Vi sörjer när det är förlust av ett husdjur, en vän eller familjemedlem flyttar långt bort, en olycka (på jobbet olycka, bilolycka och liknande), slutet på en relation, förlust av en familjemedlem eller en nära anhörig, när någon man älskar blir allvarligt sjuk, när det finns en ekonomisk förlust, och så vidare.

När man arbetar med en förlust, kan man känna en viss grad av chock, misstro, möjligen förnekande att detta har överhuvudtaget hänt, sedan en känslomässig release (ilska, gråt), depression, ett behov av att konfrontera av den aktuella frågan, och acceptans (inte nödvändigtvis i den ordningen). Ännu viktigare är det också ett djupt behov att känna sig normal igen, att gå tillbaka till hur det var och att verkligen känna mig levande. Men i slutändan en sak som du kommer att inse, är att vad du behöver göra är att ha tålamod med dig själv och ge dig själv tid (tid att klara sig och tid att läka).

Du behöver:
tid
. älskar och stöd.


1.
När sörjande är det viktigt att förstå att det finns inget rätt eller fel sätt eller tidsfrist att sörja.
2.
En av de viktigaste råden jag tror att jag någonsin har fått, är att inte hålla mina känslor i. Det spelar ingen roll om du är man eller kvinna, vi alla gör det till viss del . Jag har sedan försökt att vara ärlig om vad jag tycker om en situation eller omständighet som kan vara ganska frigöra.
3.
Det är viktigt att dela dina känslor eller kontakt med andra när sörjande. Även om det är lättare för vissa att göra än andra, tror jag verkligen att det är en mycket viktig del av processen. Försök komma i kontakt med andra som du tror kan förstå, tala om situationen, även om du inte är redo att prata om dina känslor. . Prata och försöka komma i kontakt med andra
4
Det kan finnas perioder av skuld beroende på omständigheter eller ens rationalisera av situationen eller händelsen. Mer så, kan du känna frånkopplad, som ett resultat, bara tillåta dig att gå igenom hela proceduren.
5.
gråter, gråter, och gråta lite mer. Det spelar ingen roll när eller var, men det är mycket viktigt att gråta. Det finns också en hälsovinst att gråta, eftersom din kropp frigör kemikalier (giftiga kemikalier) som är dåligt för dig genom dina tårar. Så det är inte bara en känslomässig release, men också en kemisk release
6
Oavsett vad du går igenom. . Få stöd. Oavsett om det är gruppen stöd, en kurator, stöd av en vän eller familjemedlem, är det viktigt att söka eller omfamna det stöd som ges, eller tillgängliga för dig.
7.
Om du har en religiös tro eller efter, vänd dig till din religiösa tro eller övertygelse för komfort och stöd. För vissa kan sin tro fördjupa vid denna tid och för andra kan vara tvärtom. Det kan tyckas vara många obesvarade frågor, men försök inte ändra din dagliga rutin för mycket. Försök att upprätthålla en viss grad av normalitet om du kan. Bön och /eller meditation är också bra alternativ för dem som har en tro som bygger tro.
8.
Försök att förvandla din sorg till något positivt. Gör en insats för att hjälpa dem som har haft en liknande upplevelse. Detta är en mycket bra coping-metod, eftersom du inte bara hjälpa andra, men du kommer att finna att det är ganska terapeutiskt.

Tips och varningar


 • 1. Gör vad som känns rätt.
 • 2. Var ärlig om dina känslor.
 • 3. Ta hand om dig själv.
 • 4. Använd resurserna tillgängliga för dig.


 • Previous:nothing Next:hur du tar bort lösnaglarna gratis

  Relaterade artiklar


 • hur man kan förebygga åderbråck under graviditeten
 • hur man beräknar glukos i blodet
 • gynekolog sjuksköterska krav
 • hur man undviker bakterier i offentliga
 • människans anatomi och fysiologi andningsorganen
 • personlig hälsoundersökningar
 • hur du kan förbättra ditt minne enkelt
 • hur du skyddar dig från MRSA
 • hur man använder rengöringsmedel säkert under graviditeten
 • hur man ska förstå vin allergier
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com