hur man kan förstå om det är säkert för barnen att lyfta vikter

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-09-09
av Kristie Leong MD, Mar 21, 203Cbr /> Styrketräning kan vara ett bra sätt att bygga starka muskler och ben, utan är styrketräning för barn säker
1.
Det är ingen tvekan om att antalet överviktiga och feta barn har nått epidemiska proportioner i detta land. Även kostvanor spelar en viktig roll inom detta växande hälsokris, är bristen på fysisk aktivitet också en viktig faktor. De flesta föräldrar söker eventuella sätt att få sina barn upp ur soffan för att bränna några kalorier. Ett alternativ som en del barn uttrycker ett intresse av, särskilt pojkar, är styrketräning. Även om detta låter som ett bättre alternativ än videospel, är styrketräning för barn säkra?
2.
Den goda nyheten är styrketräning för barn bär med sig en rad fördelar. Det bygger muskler och starka ben, minskar övervikt och boosters förtroende. Det kan också bidra till att göra ett barn mer konkurrenskraftigt om han eller hon väljer att delta i en sport. Även om styrketräning för barn ger fördelar, vissa försiktighetsåtgärder måste vidtas för att hjälpa ditt barn att undvika skador i vikt rummet.
3.
Vid vilken ålder är det säkert att låta barnen lyfta vikter? De flesta idrottsmedicinska läkare rekommenderar att barn vänta tills på tretton år innan du börjar lyfta vikter. I den här åldern resning och kroppssammansättning utvecklas vanligen tillräckligt för att hantera de utmaningar som styrketräning. Även vid denna ålder, styrketräning bör kretsa kring lättare vikter med höga repetitioner. Detta bidrar till att förebygga problemet med för mycket stress på leder, muskler och ben som fortfarande kan utvecklas.
4.
Även om barn yngre än tretton inte kan vara bra kandidater för en vikt utbildningsprogram, kan de säkert göra gymnastiska övningar som bygger styrka t. ex. modifierat armhävningar och buken crunches. De kan också hoppa rep och rida en stillastående cykel för uthållighet. Dessa är bra sätt att stärka utöva vana tills de är gamla nog att lyfta vikter.
5.
Barn lyfta vikter bör alltid övervakas för att förhindra skador. Många hälso-klubbar och gym har åldersgräns, så var medveten om detta innan du tar ditt barn till gymmet. Precis som vuxna, barn lyfta vikter behöver värma upp med stretching för att se till att muskler och leder är varma och redo för utmaningen. God form bör understrykas över poundage med noga koll som hålls på hur mycket vikt lyfts att undvika skador. Tyngdpunkten bör läggas på rätt andningsteknik utan håller andan tillåtna.
6.
Fördelen med styrketräning för barn är att det kan etablera en livslång vana av fysisk aktivitet. Plus om du arbetar ute, det är en möjlighet för dig att hjälpa dina barn lyfta vikter samtidigt umgås med dem. Studier har visat att barn i familjer som utövar tillsammans är mer sannolikt att anta motionsvanor som gör dem friskare vuxna.


Previous:nothing Next:hur man ska behandla kliande fötter

Relaterade artiklar


 • Hur man känner igen symtomen hjärtinfarkt hos kvinnor
 • symtom på kolik hos spädbarn
 • varför gäspning vi?
 • fördelar och nackdelar med ett solarium
 • hur man kan bli av hår löss
 • Syftet med goosebumps
 • gynekolog sjuksköterska krav
 • Hur man väljer en fullmakt för hälso-och sjukvård
 • hur man vet varför bröst är bäst
 • hur man ansöker hår förlängningar med bindning lim
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com