hur man kan förstå om du ska få en kikhosta vaccination hosta booster

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-09-03
Om du är vuxen, bör du få en förnyad vaccination för kikhosta

Du behöver:?.
Tid med din förälder /föräldrar
Kommunikation.
Love.
Tålamod.
Honor.
Femte Mosebok 5:16 (Youngs ordagrann översättning) 16 "Hedra din fader och din moder, såsom HERREN din Gud, har bjudit dig, så att dina dagar är långvarig, och så att det är bra med dig, på gr.


1.
du förmodligen fått en vaccination för kikhosta som barn, men det är mycket troligt att din immunitet till dessa, ibland svår form av bakteriell infektion har minskat om du är vuxen. Man tror att immunitet som förvärvats genom vaccinering för kikhosta sällan varar längre än tio år vilket kan sätta dig i riskzonen för att utveckla sjukdomen som vuxen. I dess svåraste form kan denna infektion orsaka hosta allvarlig nog att bryta ett revben. Bör du få en booster vaccination av kikhosta om du är vuxen?
2.
Kikhosta utbrott verkar vara på uppgång i det här landet. Detta beror sannolikt på att de flesta vuxna väljer att inte få kikhosta vaccin hosta booster under vuxenlivet som sätter dem i riskzonen för att bli smittade och överföra det till andra. Även antibiotika kan användas för att behandla en kikhosta infektion, de är bara effektiva om de används inom de första dagarna av symtom, en tid då diagnosen kan vara svår att göra. Vid tiden de karakteristiska "kiknande" hosta utvecklas är det för sent för antibiotikabehandling och risk för allvarliga komplikationer finns. De kraftfulla hosta i samband med denna sjukdom kan leda till brutna revben, en punkterad lunga, eller ens medvetslöshet.
3.
Av denna anledning är experter rekommenderar att vuxna upp till ålder sextiofem få en vaccination för kikhosta att öka sin immunitet. Det finns en mängd goda anledningar att göra detta. Infektionen kan vara ganska svår och det är lätt att hinna under ett utbrott om du inte längre immun. Den andra faran är att du kan överföra infektionen till ett barn som inte har immunitet med potentiellt förödande konsekvenser. När spädbarn utvecklar kikhosta, kräver de oftast en andningsslangen att hjälpa till med ventilation. Om du har en ung spädbarn hemma är det mycket lämpligt att du får en boostervaccination för kikhosta för att skydda dig själv och barnet.
4.
Är vaccinering för kikhosta säkert? Vaccinationen som för närvarande används är ett acellulärt form som kombineras med stelkramp och difteri. Eftersom det är acellulärt, har färre biverkningar än kikhostevaccin du hade som barn som kan ha producerat feber och trötthet eller rodnad och obehag vid vaccinationsstället. Detta nyare vaccinering för kikhosta verkar också vara ganska effektivt.
5.
Om du är en vuxen som inte fyllt sextiofem, särskilt om du har ett spädbarn hemma, överväga att tala med din läkare om att få en förnyad vaccination av kikhosta. Det är en smart beslut.


Previous:nothing Next:hur att förstå om ivermektin är säkert

Relaterade artiklar


 • hur du tala med din läkare
 • hur man ska bekämpa trötthet under graviditeten
 • tidiga hjärtattack symptom
 • hur man kan sluta röka gräs
 • hur man gör en te för att lindra mensvärk
 • hur man kan beräkna när jag kan ta ett graviditetstest
 • hur man kan övervinna sömnlöshet
 • hur man undviker bakterier i offentliga
 • hur man läser ett första svar EPT
 • litium biverkningar på graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com