hur man ska behandla kliande fötter

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-09-08
Är du lider av ett dåligt fall av kliande fötter? Här är fyra möjliga orsaker
1
Det finns inget mer irriterande än ett dåligt fall av kliande fötter. Detta symptom kan vara särskilt irriterande när du är skyldig att bära skor. Tyvärr är det inte socialt acceptabelt att dra av dig skorna offentligt för att lindra klådan. Även en rad olika tillstånd kan orsaka kliande fötter, det finns fyra dominerande orsaker till detta symptom du vill veta om.
2.
eksematös Dermatitis

Detta är en mycket vanlig orsak till kliande fötter samt på andra delar av kroppen. Det orsakas av förlusten av det fettlager som normalt täcker fötterna och skyddar dem från uttorkning. Detta kan inträffa på grund av täta bad och användningen av tvål som är för hårda. Som ett resultat, huden blir uttorkad med områden av rodnad och irritation
samt ihållande klåda. Lösningen är att skära ned på ett långt bad och använda oparfymerad tvål och tunga moisturizers plikt, helst sådana som innehåller mjölksyra. Ibland steroid krämer behövs för att behandla detta tillstånd och stoppa scratch-kliar cykel.
3.
Contact Dermatitis grund av en allergisk reaktion

Detta är också en vanlig orsak till kliande fötter. Det innebär oftast en reaktion på något som kommer i kontakt med fötterna och sätter igång en allergisk reaktion. Detta kan variera från reaktion till det inre strukturen i en ny sko till en anläggning som du trampade på utsidan. Det mest uppenbara symptomet är en röd, intensivt kliande utslag. Den bästa behandlingen är att avgöra vad som orsakar den allergiska reaktionen och undvika det. Om du nyligen köpt ett par nya skor eller gick runt barfota utanför, kan detta vara orsaken till dina symptom. Kalla kompresser och antihistaminer kan hjälpa till med klåda, men steroid baserade hudkrämer kan behövas i svåra fall.
4.
Fotsvamp

Denna orsak till kliande fötter ger oftast upphov till skalning, peeling, och sprickor på fotsulorna och mellan tårna. Det är oftast orsakad av ett möte med den Trichophytan svamp som orsakar detta tillstånd. Svampen invaderar och etablerar en infektion när fötterna blir fuktiga eller på annat sätt irriterad som ger en idealisk miljö för svampen att växa och frodas. Som ni kanske förstår, går omkring barfota på gymmet omklädningsrummet eller pool på sommaren kan sätta dig på högre risk. Behandlingen är att minska fot fukt och använda anti-svamp läkemedel avsedda för fotsvamp.
5.
Skabb

Om du utsattes för ökända mänskliga kliar mite kan du ha utvecklat ett fall av skabb. Denna lilla kvalster kryper under det översta lagret av huden och återger samtidigt på samma gång som orsakar en intensivt kliande utslag. Om du tittar noga kan du se ibland synliga hålor där mite har rest under de ytliga hudlagren. Kännetecknande är klåda mer uttalad på natten när du försöker att få lite välbehövlig sömn. Skabb kan inbegripa någon del av kroppen inte bara fötter och kan överföras från person till person. Behandlingen med en scabicide lotion eller kräm tillgängliga genom recept.
6.
Även om detta är inte en fullständig förteckning över orsakerna till kliande fötter, dessa är fyra du absolut bör överväga om du inte kan sluta klia. Kom ihåg att ju mer du repa, desto mer kliar, så kontakta din läkare och försöka hålla händerna borta från dina fötter tills dess.


Previous:nothing Next:hur man kan förstå om du ska använda en klimakteriet kit hem test

Relaterade artiklar


 • hur man kan stödja en sörjande vän
 • hur du hittar den bästa blodtrycksmätare för hemmabruk
 • hur man gör en te för att lindra mensvärk
 • ading1a "u003e Hur sänka kolesterolnivåerna u003c/ h4u003e u003col id=’intellitxt’u003e u003ch1 class="heading4a"u003e få din nivåer kontrolleras
 • hur du håller ditt hjärta friskt och gå ner i vikt
 • tidiga hjärtattack symptom
 • hur man tar hand av ett hjärta
 • vildmark program för oroliga tonåringar
 • naturliga opiater detox
 • Fördelarna med tea tree olja
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com