vad är testosteron?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-09-28
Testosteron är en könshormon utsöndras från testiklarna hos män och äggstockarna hos kvinnor. Både män och kvinnor har testosteron men män har 40 till 60 procent mer testosteron än kvinnor. Testosteron används också medicinskt som ett komplement, och det finns i både syntetiska och naturliga form

Du behöver:.
Cervikal kudde
. Andningsmask.

Hur Testosteron fungerar hos kvinnor.

Hos kvinnor bidrar testosteron till produktionen av röda blodkroppar, libido, muskel tillväxt, ökad energi nivåer, och skydd mot benskörhet.

Hur Testosteron Arbetar i män

Hos män har testosteron samma effekter som hos kvinnor, och det även kontrollerar manliga sexuella egenskaper (djup röst, kroppsbehåring och förtjockad hud). Testosteron bidrar också till vissa former av håravfall.

Medicinsk användning för testosteron

Testosteron är ofta förskrivits till män för att behandla låga testosteronnivåer (hypogonadism) som orsakats av sjukdom, skada eller medfödda defekter. Kvinna-till-manlig transpersoner individer tar också testosteron att förbättra manliga sexuella egenskaper och minska kvinnliga egenskaper.

illegal användning för testosteron

Idrottare och kroppsbyggare har varit kända för att använda testosteron eftersom den orsakar muskeltillväxt och fettförbränning. Men det finns också flera farliga biverkningar testosteron använda.

Symptom på testosteronbrist

Kongenital testosteronbrist kännetecknas vanligtvis av underutvecklade könsorgan. Testosteronbrist i puberteten kan leda till gynekomasti, underutvecklade könsorgan och dålig muskelutveckling. I vuxen ålder, testosteronbrist resulterar i minskad sexlust, förlust av kroppshår, depression och muskelsvaghet.

Biverkningar av testosteron Använd

Några av biverkningarna av testosteron liknar en tonåriga pojken gå igenom puberteten-den mest påtagliga av dessa är acne och plötsliga anfall av aggression som kallas "roid rage. " Långvarig testosteron tillskott orsakar också högt blodtryck, störd leverfunktion, prostataförstoring, och onormala kolesterolnivåer.

Previous:nothing Next:tidiga tecken på tvillingar under graviditeten

Relaterade artiklar


 • Vilka är fördelarna med familjeplanering?
 • hur man undviker bakterier i offentliga
 • hur man använder en krycka
 • hur man bygga upp medvetenhet om hjärtsjukdom hos kvinnor
 • tidiga varningstecken på en svår graviditet
 • hur du tar bort en kontaktlins från under ett ögonlock
 • vad är testosteron?
 • hur man kan bli av nikotin fläckar
 • hur du skyddar ditt barn och förhindra oavsiktlig förgiftning
 • hur man kan övervinna sömnlöshet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com