Hur man testar för polycystiskt ovariesyndrom

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-10-01
Diagnos polycystiskt ovariesyndrom (PCOS) är en utmaning eftersom en viss test finns inte att göra en definitiv diagnos. Istället, läkare leta efter en historia av oregelbundna menstruationer (ett tecken på att din kropp inte har ägglossning), höga nivåer av androgener eller hormoner, och ökad behåring. Slutligen, läkare diagnostisera PCOS genom att utesluta andra tillstånd som kan förklara några onormala symtom

Du behöver:. .
Möte med antingen en endokrinolog eller gynekolog
Sjukförsäkring eller pengar på banken att betala för ett batteri av examina och blodkontroll.

Steg ett läkare kommer att ta kan diagnostisera PCOS


1.
Boka tid med din läkare för en fullständig fysisk och bäcken tentamen. Din läkare kommer att leta efter fysiska tecken på PCOS, såsom för stora hår i ansiktet, ryggen, bröstet och nedre delen av magen. Han eller hon ska också titta på huden för akne, taggar hud och fläckar av tjock, mörkare hud på halsen, låren och armhålorna. Senast den läkare kommer att undersöka hårbotten för eventuella tecken på manlig håravfall.
2.
Dela din post av din menstruation historia. Var noga med att spåra längden på varje cykel och hur lång tid mellan omgångarna. Detta kommer att hjälpa läkaren ta reda på om du har ägglossning med någon regelbundenhet.
3.
Få dina blod dras enligt läkares ordination. Blodet kommer att testas för att mäta nivåer av LH och FSH (hormoner involverade i ägglossning), tyroxin, kolesterol, testosteron och prolaktin. Om dessa provningar kommer tillbaka normal kan flera villkor uteslutas, vilket gör en PCOS diagnos mer realistisk.
4.
Gå till labbet på läkarens order att ha ett glukostoleranstest ( GTT) avslutats. När du kommer till labbet kommer ditt blod att dras, och då kommer du bli ombedd att en söt dryck. Efter en tid kommer ditt blod dras igen. Om detta test är normalt, kan diabetes eller hypoglykemi kan uteslutas.
5.
Schemalägga ett ultraljud om läkaren rekommenderar det. Den sonogram tekniker, eller ibland din läkare, kommer att titta på dina äggstockar under minst 8 till 10 ägg äggblåsor som inte har lyckats producera mogna ägg. Mätningar av hårsäckarna kommer också att vidtas för att se om deras diameter är minst 10 mm. Hårsäckarna i en PCOS äggstock ofta liknar ett pärlband på ett sonogram. Dessutom är en polycystiskt ovariesyndrom ofta mycket större än en frisk. Om sonogram visar något av dessa avvikelser, och steg 1 till 4 visar andra avvikelser som inte kan tillskrivas andra villkor, kan en diagnos av PCOS göras.

Tips och varningar


 • Kontrollera med din läkare eller med labbet för att se om du behöver snabb innan med en GTT. För vissa diagnoser, till exempel graviditetsdiabetes eller typ 2-diabetes är fastande mage när en GTT utförs.
 • Det finns en ökad risk för endometriecancer hos kvinnor som inte har regelbundna menstruationer eller som går under längre tid utan en menstruationscykel. En endometriebiopsi kan utföras under bäckenet testet för att avgöra om din livmoder foder verkar frisk.


 • Previous:nothing Next:Hur du tar rätt behandling blodtryck i vadmusklerna

  Relaterade artiklar


 • Hur man naturligtvis behandla influensa symtom hos ditt barn
 • Hur man känner igen symtomen och behandla vattkoppor
 • hur man kan bota graviditetsillamående - 5 botemedel för graviditetsillamående
 • hur man sparar pengar om receptbelagda läkemedel
 • Så för att lindra mensvärk och svullen naturligt
 • hur man kan övervinna sömnlöshet
 • personlig hälsoundersökningar
 • vildmark program för oroliga tonåringar
 • medicinering efter tillägg av barn
 • vad är testosteron?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com