hur man förstår riskerna med att ta Tylenol

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-10-28
Tylenol kan vara ett mycket effektivt smärtstillande och feber reducering. Tyvärr kan Tylenol behandlingen också dödlig om den tas i stora mängder. Så här undviker Tylenol toxicitet
1.
Chansen är att du har tagit mer än ett par flaskor Tylenol under din livstid. Tylenol kan vara ganska effektiv som en smärtstillande för att lindra smärtan av en spänningshuvudvärk eller lägre barnets feber, och eftersom det säljs över disk flesta människor tror att det är säkert. Den olyckliga sanningen är att hundratals döda förekommer från Tylenol behandling varje år. När fattas i låga doser, är Tylenol behandling i allmänhet säkra, men när människor tar det i högre doser än rekommenderat kan det leda till allvarliga konsekvenser för hälsan.
2.
Hur Tylenol vara farligt?

Varför är det farligt att ta Tylenol vid höga doser? Tylenol, varumärket för den kemiska paracetamol, metaboliseras i levern. Fördelningen av Tylenol i levern producerar en metabolit som kallas NAPQI som har förmågan att orsaka cellskador. För att göra det mindre skadligt, det inaktiveras genom en antioxidant som finns i kroppen som kallas glutation. Vid höga koncentrationer av Tylenol, kanske det inte finns tillräckligt med glutation att hantera Tylenol det uppstår allvarliga toxicitet och lever cellskador.
3.
Hur mycket är säkert?

När du tar Tylenol, vad anses vara en säker dos? Tylenol behandling skall begränsas till fyra gram per dag för en vuxen. Det motsvarar cirka tolv regelbundna Tylenol tabletter. För barn bör dosen inte mer än åttio milligram per kilo kroppsvikt per dag. Kom ihåg att paracetamol också finns i vissa mördare recept smärta och bör ingå i den dagliga tillåtna dosen. Det är också i over-the-counter produkter såsom Theraflu, Nyquil, Exedrin och andra. Var noga med att fråga din läkare din läkare eller apotekspersonal om någon av de mediciner du tar innehåller paracetamol innan något ytterligare Tylenol tabletter. Om du har eller har haft problem med levern eller är äldre än sjuttio, är det bäst att rådgöra med din läkare innan du tar Tylenol.
4.
Undvik alkohol och koffein

Tylenol behandling kan särskilt riskfyllt om du kombinerar det med alkohol. Alkohol är också metaboliseras i levern och kombinationen av de två läkemedlen kan lätt översvämma de leverns förmåga att avgifta. Det är bäst att helt undvika Tylenol behandling om du kommer att konsumera alkohol, eller åtminstone begränsa sig till en drink eller mindre per dag. Kom ihåg att Tylenol behandling som används utöver kan skada levern till den punkt där du behöver en levertransplantation. En annan sak att undvika med Tylenol behandling är koffein, som kan öka nivåerna av NAPQI, vilket ökar risken för levertoxicitet.
5.
Nedersta raden?

Läs alltid etiketten innan du tar något receptbelagt av receptfria läkemedel för att avgöra om de innehåller paracetamol. När du tar Tylenol, aldrig överstiga det maximala dosen av fyra gram per dag och undvika att använda alkohol eller koffein medan du genomgår Tylenol behandling. Var särskilt på hur mycket Tylenol du ge barn och äldre som kan vara mer mottagliga för toxicitet. Användas med måtta, kan Tylenol vara ett effektivt smärtstillande medel och smärtstillande medel, bara vara medveten om hur mycket du tar och vad du tar med den.


Previous:nothing Next:hur man kan förstå om du ska ta antibiotika med p-piller

Relaterade artiklar


 • Hur sluta röka med e-cigaretter
 • hur man mäter blodtrycket
 • hur man rengör kryptiska tonsillerna
 • hur man läser ett första svar EPT
 • hur man identifierar hjärtarytmier
 • hur man kan slå sömnlöshet och sova - del 1
 • hur man hanterar en kronisk sjukdom
 • hur du tar bort repor från glasögon säkert
 • effekterna av nikotin på prenatal utveckling
 • hur man kan bota en öroninfektion med vitlök
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com