hur man håller huvudet löss från att komma tillbaka

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-10-09
Även löss är inte farliga och inte sprida sjukdomar, de är extremt svåra att bli av med och kan leda till intensiv klåda, hudirritation, och hudinfektion. Enligt Nemours Foundation, barn i åldrarna mellan 3 och 12 är mest benägna att fånga löss. Symtom på huvudlöss inkluderar repor, små röda sår på huvudet, och förekomsten av små, vita prickar i håret. Dessa specifikationer kläcks löss ägg, och de är oftast lättare att se än själva huvudlöss.

American Academy of Pediatrics, hävdar att huvudet löss angrepp är inte ett resultat av dålig hygien och alla socioekonomiska grupper påverkas lika. Förebyggande av löss i barn i skolåldern är svårt, men tidig upptäckt och behandling är viktigt att förhindra att andra familjemedlemmar från att fånga löss

Du behöver:. .
Over-the-counter medicinerad löss schampo
Fin tand kam.
Stora plastpåsar.


1.
Använd en löss schampo på varje medlem av ditt hushåll. Även om vissa familjemedlemmar inte verkar vara smittad, kan gnetter finnas i håret och leda till nytt angrepp.
2.
Undanröja eventuella återstående gnetter i håret efter användning löss schampo. De flesta over-the-counter produkter inkluderar en speciell nit kam som är mycket effektiv till att ta bort nits från hår. En vanlig fin tand kam fungerar lika bra.
3.
Undvik att tvätta ditt barns hår i två dagar efter behandling med ett medicinskt schampo, och använd aldrig en hårtork på hår som har behandlats som ingredienserna i vissa medicinska schampon är brandfarliga.
4.
Behandla hela ditt hem genom att blötlägga borstar i mycket hett vatten i tio minuter, tvätta alla sängkläder i huset i vatten som är minst 130 grader F, kemtvätt objekt som inte kan tvättas i maskin i maskinen, och noggrant dammsuga mattor, möbler och madrasser. Poster som inte kan kemtvätt kan förseglas inuti en lufttät plastpåse i två veckor.
5.
Kom ihåg att tvätta ditt barns fyllda leksaker. Föräldrar ofta förbiser uppstoppade djur vid försök att eliminera löss från hemmet. Mjukdjur ditt barn sover med eller håller på hans säng är mycket sannolikt angripna av löss. Tvätta dem i tvättmaskinen i mycket hett vatten, eller täta dem i plast för två veckor eller längre innan du låter ditt barn att leka med dem igen.
6.
Upprepa behandlingen på håret en vecka efter den första tillämpningen av löss schampo. Detta gör att du kan fånga några löss som kan ha kläckts från nits missade under den första behandlingen.
7.
Kontrollera varje medlem av ditt hushåll för löss och gnetter var 3 till 4 dagar tills alla i hemmet har testat negativt för löss i minst 4 veckor.
8.
Lär dina barn att undvika att dela kammar, borstar, mössor och jackor med andra barn i skolan. De flesta barn fånga löss från sina klasskamrater på grund av närheten av barn till varandra och det faktum att klassrummen normalt hålla personliga föremål i trånga utrymmen.
9.
Ring skolan om ditt barn blir smittade med löss flera gånger under samma läsår. Insistera på att ditt barn får behålla sin jacka och andra personliga tillhörighet i en säker plats, och kräva att andra barn i klassrummet kontrolleras igen för löss innan du låter ditt barn att återvända till skolan.

Tips och varningar


 • Medicated löss behandlingar aldrig bör användas till barn under två års ålder. Nits och löss måste bort för hand.


 • Previous:nothing Next:hur man kan bli av en nagelbitande sjukdom

  Relaterade artiklar


 • utbildning ledarhundar för diabetiker
 • barnsjuksköterska krav
 • Hur du tar rätt behandling blodtryck i vadmusklerna
 • hur man handskas med en huvudskada
 • Kegel övningar för blåsan
 • hur man ska behandla symtom mage virus
 • hur man sparar pengar om receptbelagda läkemedel
 • när är det lättast att bli gravid?
 • Hur man känner igen övergrepp mot äldre
 • hur man ger en fotmassage under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com