hur man håller vulva huden frisk

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-10-08
Vulvan är de synliga delarna av de yttre kvinnliga könsorganet. Vulvan är den del av det kvinnliga könsorganet folk normalt refererar till som slidan. Kvinnliga könsorganet är självrensande. Sekret som kommer ut ur slidan kanalen renar slidan. Tvål, tvättmedel och krämer är onödig för vulva hälsan och kan orsaka hudirritation. Vulva hud är känslig. Mild rengöring och vård krävs för optimal vulva hud hälsa

Du behöver:.
Bomullspinne
. Vitamin E olja.


1.
Rengör vulvan dagligen med rent, varmt vatten. Undvik att använda varmt vatten, som kan irritera den känsliga huden. Om du har ett munstycke handdusch i din dusch kan du spraya vulvan direkt med vatten. Var noga med att inte spraya in vatten i slidan kanalen. Om du inte har ett munstycke handdusch, kupa handen för att fylla den med vatten och häll vatten på din vulva. Massera försiktigt vulvan att lossa torkade sekret och smegma. Massage från framsidan till baksidan, mot anus, att det inte förorenar slidan och urinröret med tarmbakterier.
2.
Efter rengöring, låt vulva lufttorka eller försiktigt klappa området torrt med en mjuk ren handduk.
3.
bort smegma ackumulering dagligen. Smegma är en tjock vit substans som består av en kombination av döda hudceller och talg. En del kvinnor producerar mer smegma än andra. Om smegma inte regelbundet rengörs från vulva, lukt och hudirritation kan utveckla eller smegma vänster under klitorishuvan kan leda till klitoris vidhäftning. Klitoris vidhäftning när klitorishuvan fastnar till klitoris grund av härdat smegma. Inspektera vulvan dagligen med hjälp av en handspegel för att kontrollera om smegma. Kontrollera om smegma runt blygdläpparna och under klitorishuvan. Ta försiktigt bort smegma med hjälp av en bomullspinne fuktad med vatten eller vitamin E olja.
4.
Bär löst sittande underkläder 100 procent bomull. Bomull är en material som andas gör luftflödet till vulva huden. Luftflödet behövs för att bibehålla en frisk kvinnlig miljö. Underkläder bör vara löst sittande för att undvika friktion. Tight underkläder gnuggar vulva huden och kan orsaka irritation. Grenen av underkläder ska vara vit. Färgade material innehåller färgämne som kan orsaka irritation i vulva området.
5.
Använd oparfymerad vitt toalettpapper. Både doft och färg irriterar den känsliga vulva. Försiktigt klappa vulva med toalettpapper efter urinering för att undvika irriterande friktion och förorening av slidan med tarmbakterier.
6.
Fukt en torr eller irriterad vulva med vitamin E olja. Vitamin E olja återfuktar huden och ger en skyddande barriär mellan huden och utanför irriterande. Om vulvan inte är torr eller irriterad, tillämpar vitamin E olja är onödigt.

Tips och varningar


 • Parfymerat pulver och sprayer är onödigt för vulva lukt. De är inte bara onödiga, kan de orsaka hudirritation som leder till vulva lukt. Mild rengöring är allt som krävs för optimal vulva hudens hälsa. En ren och hälsosam vulva inte har en dålig lukt.
 • Denna artikel är endast i informationssyfte och är inte avsedd att fungera som eller ersätta medicinsk rådgivning. Vulva hudirritation kan orsakas rengöringsmedel eller mer allvarliga tillstånd som bakteriell eller sexuellt överförbara infektioner. Alltid rådfråga en läkare när hälsoproblem utvecklas.


 • Previous:nothing Next:bra husdjur för astmatiker barn

  Relaterade artiklar


 • biverkningar av Yasmin p-piller
 • hur man förstår vad som orsakar smärtor när knä
 • hur man kan förebygga svampinfektioner med diet
 • Hur berätta om tänder utveckling i ett barn försenas
 • hur man rapporterar misstänkt barnmisshandel
 • hur man får din man att gå ner i vikt
 • hur du tar bort innerörat vätska
 • att förbättra dålig hållning
 • hur man rengör repor på glasögon
 • farorna med att dricka alkohol under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com