hur man handskas med anemi under graviditet

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-10-28
Graviditet och anemi verkar gå hand i hand för många kvinnor. Läs mer om de enkla stegen för att behandla järnbristanemi under graviditet

Du behöver:.
Blood Lab Test
Järn rik kost.
Järntabletter.
Vitamin C Supplement.
Regelbunden förlossningsläkare.


1.
Upptäcka tecken och symtom på anemi.

Trötthet är ofta den vanligaste indikatorn på graviditet anemi och i en invecklad process, är en brist i kosten järn ansvarig. Järn behövs för att göra hemoglobin och hemoglobin hjälper de röda blodkropparna i kroppen att lagra och transportera syre till där det behövs. En bristfällig mängden hemoglobin minskar syretillförseln att organ och andra vävnader och leder till den fruktade tillstånd som kallas "graviditet trötthet".

Andra tecken på anemi under graviditet innehålla blek hud, nedsatt mental fokus eller oförmåga att koncentrera sig, takykardi, och andnöd. Något av dessa symtom skall rapporteras till din barnmorska för utvärdering.
2.
Få testas för anemi.

Ett enkelt blodprov kan användas för att screena för anemi under graviditeten, och på grundval av resultaten kan din läkare rekommendera en förändring i din kost eller muntlig järntillskott. Bli inte förvånad om läkaren vill att du ska testas oftare om du har haft flera graviditeter på kort tid, en historia av kraftiga menstruationer, eller bär flera barn.
3.

Öka järn i kosten.

Det rekommenderade intaget av järn är 27 mg dagligen för en gravid kvinna. För att få så mycket järn varje dag, måste du öka ditt intag av järn rika livsmedel. Iron rika livsmedel innehålla bönor, rött kött, torkad frukt, gröna bladgrönsaker, ägg, och järn berikade bröd och spannmålsprodukter.
4.
Lägg C-vitamin för att förbättra upptaget av järn.

Din läkare kommer förmodligen rekommendera en extra C-vitamin tillägg för dig att ta varje dag. Intag av askorbinsyra hjälper kroppen att ta upp järn från maten du äter.
5.
Rapportera alla blödningar med din läkare.

Blodförlust, från hemorrojder eller spotting, kan sätta den gravida kvinnan en ökad risk för anemi. Någon blödning som du upplever skall omgående rapporteras för vidare utvärdering av din läkare. De får kräva att du genomgår tätare blodprov eller har du börjar ta ett muntligt järntabletter.


Previous:nothing Next:hur man kan få gratis sjukvård för arbetslösa och oförsäkrade

Relaterade artiklar


 • spädbarn och småbarn hjärnans utveckling
 • hur man bygger ett kolfilter
 • hur man kan förstå om du ska ta antibiotika med p-piller
 • hur att förstå om rengöringsmedel ökar risken för astma
 • hur man skapar en plan omvårdnaden
 • hur man ska behandla kliande fötter
 • hur man köper de mest näringsrika livsmedel för din dollarn
 • hur man somnar snabbare
 • hur man får djupare sömn
 • Hur sluta röka med Wellbutrin
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com