hur man handskas med barn med ADHD

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-10-10
ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) är ett tillstånd som är lika svårt för föräldrar och vårdgivare som det är för drabbade barn. Ofta vad barnet upplever är svårt för föräldrarna att förstå eftersom de har sina egna problem på grund av tillståndet. Bortsett från att oroa rätt behandling planera för sitt barn, måste de även hantera livet på en daglig basis, ingen medicinering är ett universalmedel. På grund av intensiteten av känslor som följer med ADHD måste föräldrarna hitta ett sätt att hantera de utmaningar detta villkor har förts in till deras liv.

Du behöver:
Stödgruppen
. Tidning.

Hur man handskas med barn med ADHD


1.
Prata med barnets läkare. Han kommer att vara en sten för dig, särskilt under de första månaderna efter diagnos. Han kommer att kunna vägleda och utbilda dig om ADHD. Detta kommer att ge dig insikt i vad ditt barn upplever, vilket gör det lite lättare för dig att förstå varför hon inte kan sitta stilla eller varför hon inte följer givna instruktioner. Han kan också att kunna erbjuda några anpassningsmekanismer som tar dig igenom svårare stunder.
2.
Prata med barnets lärare. När en diagnos är på plats, hålla nära kontakt med ditt barns lärare. Hon kanske kan berätta vad tekniker hon använder i klassrummet att omdirigera ditt barns uppmärksamhet på en specifik uppgift, hur man kan hålla honom sittande, och vilka incitament som hon använder för att hjälpa honom lyssna. Ha alltid i åtanke att lärare generellt har mer erfarenhet av att hantera barn med ADHD än vad du gör, deras råd är värt att ta
3
Hitta en ADHD stödgrupp. . . Många online stödgrupper inrättas särskilt för föräldrar till barn med ADHD. Deras medlemmar med råd och stöd till varandra, så att du vet att du är inte ensam. Detta är oerhört viktigt, eftersom många föräldrar känner skuld för att de tror att de inte ska känna sig frustrerade över ett villkor att deras barn inte kan kontrollera.
4.
Lean på din make. När din stress har nått sin kulmen, be din make att ta föräldraskap tyglarna en stund så att du kan ta en timme för dig själv. Gå en promenad eller en enhet. Gå besöka en vän. Gör vad du behöver göra, så länge du komma bort från situationen för en stund. Detta gör att du kan komma hem utvilad och redo att ta itu med ett ADHD barn som inte kommer att försättas i viloläge eller som hellre prata och springa än att sitta och läsa.
5.
Skriv upp det nedåt. Föra en dagbok av situationer som uppstår, hur du hanterade dem och resultaten. Detta kan tyckas meningslöst, men det hjälper genom att ge dig en guide att följa och visa vad du kan prova olika nästa gång situationen uppstår. Om du har hittat en teknik som möjliggjorde din ADHD barn att sitta kvar genom middag, till exempel, kan du gå tillbaka till din blogg för att använda den igen nästa natt. Om du hittat ett sätt att instruera honom att ta ut soporna och han gjorde det första gången, skriva ned det. Din blogg kan också visa dig att du hanterar situationer bättre än du tror du är.


Previous:nothing Next:hur man kan bli av en torr hosta naturligt

Relaterade artiklar


 • hur man kan bli av en torr hosta naturligt
 • hur man kan vara snäll mot ditt hjärta
 • vård av äldre med demens
 • hur man skyddar mot antibiotikaresistens
 • obalans i blodsockernivåer
 • Hur man känner igen symtomen och behandla vattkoppor
 • hälsosam mat för barn
 • hur man uppfostrar barn med särskilda behov
 • behandling av förstoppning hos barn
 • sig att gå med barnvagn & småbarn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com