hur man kan bli av en nagelbitande sjukdom

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-10-09
Nagelbitning är en mycket vanlig sjukdom som går att påverka vem som helst. Detta inkluderar både män och kvinnor, barn, tonåringar och vuxna. Nagelbitning sjukdom innebär ofta tugga av naglarna, nagelbanden och huden runt naglarna. De flesta individer som biter på naglarna gör det omedvetet. Även nagelbitning kan verka som en harmlös vana, bör sjukdom vara adresser så snart det upptäcks. Vissa spik biters kommer så småningom att sluta bita på naglarna. Det finns dock flera metoder för att hjälpa dem som har svårare att bryta vanan.

Du behöver:
Nagelklippare
. Fil.
Polska.
Dålig smak nagellack.
Handskar.


1.
Identifiera och lösa eventuella källor till stress. Nagelbitning sjukdom utvecklas i första hand som en reaktion på stress eller ångest. Detta gäller särskilt för barn. Att ta itu med stress, rädsla eller ångest kan hjälpa vissa individer att sluta bita på naglarna. Om det inte är möjligt att helt lösa problemet direkt, pratade med någon om det också kan hjälpa.
2.
Bibehålla utseendet på dina naglar. Med tiden nagelbitning sjukdom kan orsaka naglar blir missbildade. Nails som är väl underhållna och preparerade dock kan avskräcka vissa personer från vanprydande dem. Håll naglarna prydligt klippta och arkiveras. Klipp bort eventuellt hänga spikar som kan uppmuntra nagelbitning.
3.
Byt nagelbitning med annan åtgärd. Varje gång nagelbitning inträffar kamp lusten genom att delta i annan verksamhet. Även om det kan kräva viss viljestyrka, ersättande verksamhet som innebär händerna (som klämmer en stress boll) kan distrahera någon från att bita på naglarna.
4.
Försök med produkter som är utformade för att hjälpa till att stoppa spiken bitande. Ibland viljestyrka räcker inte att göra ett individuellt sluta bita på naglarna. Många handlare säljer produkter som har en dålig smak och som kan appliceras på naglarna för att hjälpa motverka vana. Några av dessa produkter har också ingredienser som är bra för naglarna att hjälpa till att reparera en del av skadan.
5.
Använd handskar vid behov. Vissa personer med svåra fall av nagelbitning sjukdom kan ha mycket svårt att bryta vanan. I sådana fall skall handskar över händerna förhindra åtkomst till naglarna kan hjälpa dessa personer långsamt att bli av med sina nagelbitning sjukdom.

Tips och varningar


 • Fråga dem omkring dig om hjälp. De som inte märker när de biter sina naglar kan be en familjemedlem, vän eller arbetskamrat för att informera dem varje gång den bitande börjar.
 • Om inte behandlas på rätt sätt, får allvarliga fall av nagelbitande sjukdom orsaka vissa individer att bita på naglarna tills de börjar blöda. Nagelbitning sjukdom kan orsaka infektioner utvecklas på naglarna eller i munnen.


 • Previous:nothing Next:hur man startar talterapi hemma





  Relaterade artiklar


 • om förebyggande hälsovård för äldre
 • hur man rengör repor på glasögon
 • hur man kan förebygga urinvägsinfektioner urin urinvägsinfektion är i småbarn
 • hur man får igenom influensa
 • hur man firar nationella hjärta månad
 • hur man uppfostrar barn med särskilda behov
 • behandling av förstoppning hos barn
 • vad är sensorisk anpassning?
 • hur man minska risken för en andra hjärtattack
 • hur man minska risken för hjärt-kärlsjukdom




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com