hur man kan förstå om du ska ta antibiotika med p-piller

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-10-28
Gör antibiotika minska effekten av p-piller? . Ta reda på vad du behöver veta
1.
P-piller är en av de mest effektiva former av preventivmedel är tillgängliga för kvinnor, men det finns vissa faktorer som kan göra p-piller mindre effektiv . Naturligtvis glömmer att ta ditt piller på en varje dag är en viktig faktor, men hur mediciner? Du hör så mycket om läkemedelsinteraktioner och de effekter som ett läkemedel kan ha på en annan. En av de mest använda läkemedel är antibiotika. Är det säkert att ta p-piller med antibiotika?
2.
Är alla antibiotika lika?

Det ursprungligen var tänkt att ta p-piller med något antibiotikum var riskabelt i termer av preventiv effekt. Kvinnor fick rådet att använda en alternativ form av preventivmedel medan du tar något receptbelagt antibiotika. De senaste studierna tyder på att endast två antibiotika slutgiltigt är kända för att minska effekten av p-piller. Dessa är de antibiotika rifampicin, används för att behandla tuberkulos och griseofulvin, som används för att behandla vissa svampinfektioner. Dessa speciella antibiotika tycks öka nivåerna av östrogen i blodet vilket kan minska effekten av p-piller.
3.
Hur p-piller med vanliga antibiotika som penicillin?

Även om det har skett några stora studier som visar att användningen av p-piller med antibiotika såsom penicillin och sulfa, bland annat minskar effektiviteten i p-piller, det är fortfarande teoretiskt möjligt, men de flesta experter tror inte det är ett hot mot de flesta kvinnor. Eftersom östrogen metaboliseras av bakterier i tarmen och antibiotika ändra antalet och typer av bakterier, är det möjligt att en viss minskning i effektivitet kan förekomma på en liten delmängd av kvinnor.
4.
Vad är den nedersta raden?

På grund av osäkerheten med att ta p-piller med antibiotika, flesta läkare rekommenderar att du använder en annan form av p-piller under tiden du är på antibiotika och minst en vecka efter du kommer ut av dem. Problemet uppstår om du tar en låg dos av antibiotika längre sikt, till exempel för urinvägarna förebyggande eller akne. I dessa fall kan bakterierna i tarmen anpassas i allmänhet efter en tid och p-piller återupptas sin verkan om det påverkas alls av antibiotika. I dessa fall
ska du använda en annan form av preventivmedel i tre veckor tills denna anpassning sker.
5.
Som alltid tala med din läkare om vad som är bäst för din viss situation.


Previous:nothing Next:hur man kan slå sömnlöshet och sova - del 2

Relaterade artiklar


 • hur ska hjärta smart
 • hur man identifierar ett okänt medicin
 • om Suboxone biverkningar
 • hur de kan utöva under graviditeten
 • Hur man känner igen symtomen hjärtinfarkt hos kvinnor
 • Hur sluta röka med Wellbutrin
 • att förbättra dålig hållning
 • hur man dricka öl eller alkohol och undvika en baksmälla
 • Hur man känner igen övergrepp mot äldre
 • hur man kan hjälpa de äldre med läkarbesök
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com