hur man massera mellangården under graviditet

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-10-05
Mellangården är området av hud och vävnad som går mellan slidöppningen och ändtarmen. Det är det område som kvinnor pratar om när de refererar till "riva" under förlossningen, och det är huden som skärs av en läkare under förlossningen i en procedur som kallas episiotomi. Enligt William och Martha Sears, författare till "The Birth Book" och bidragsgivare till Childbirth. org, massera detta område bidrar till sträcka vävnaden, vilket kan minska riva och episiotomies och obehaglig brännande känsla många kvinnor känner under förlossningen. De har också kredit perineum massage med snabbare efter födseln healing. Detta är en övning kan du fylla dagligen med start ca 30 till 35 veckor in i graviditeten

Du behöver:. .
Oil
Mirror (tillval).


1.
Välj en olja. Kallpressade oljor är bättre eftersom de är mindre bearbetade och allmänhet innehåller färre gifter. Undvik babyolja eller mineralolja eftersom de är kända för att torka ut huden hos vissa personer. Olivolja är ett vanligt val, liksom mandelolja, jojobaolja och druvkärnsolja. Se Resurser för en speciellt framtagen perenn massage olja.
2.
Värm oljan genom att placera behållaren i en skål med varmt vatten. Detta gör saker lugnande och bekvämare. Försiktigt på en del av oljan till mellangården och att din (eller din partner) händer. Om du gör massagen själv, använd en spegel för att hjälpa dig att hitta mellangården.
3.
Fokus intensivt på avkoppling, uppmärksamma dina andetag. Visualisera din mellangården avkopplande och stretching under denna massage. Om du är spänd, kommer dina muskler knyter och det kommer inte vara en bekväm upplevelse. Fokusera på att slappna av käken leder ofta till avkopplande musklerna i slidan golvet.
4.
Börjar massera genom att ha din partner eller dig själv använda en väl oljad tumme för att försiktigt in i slidöppningen. Om du är bekväm, använda två tummar. Kör tummen (s) runt kanten på slidöppningen, försiktigt sätta press nedåt och utåt i båda riktningarna. Applicera tillräckligt tryck så att du känner en mycket mild sträckning eller brännande känsla. Du vill inte skapa smärta med denna massage, bara en försiktig stretching. Upprepa dessa rörelser upp till fem minuter, försiktigt men bestämt massera mellangården och botten av slidöppningen.
5.
Flytta till utsidan av mellangården, med början i mitten och med tummarna att knåda passiv som du gör ett gement "M. " Detta bidrar till att lossa och stretch denna vävnad. Denna process tar lite tid, du kan inte märka någon förbättring i elasticitet i början. Upprepa processen dagligen.

Tips och varningar


 • Använd en kallpressad olja med så få tillsatser och konserveringsmedel som möjligt. Kallpressade oljor tenderar att vara mer ren än andra oljor.
 • Det är ingen bra idé att träna perineum massage om du har en breakout av genitala vårtor eller herpes, eftersom detta kan sprida smittan till den person utför massage, och potentiellt sprida skador i slidan. Var försiktig med alla ärrvävnad från tidigare episiotomies eller befintliga tårar eftersom denna vävnad inte kommer att sträcka lika lätt som andra vävnader och kan orsaka ett visst obehag under massage.


 • Previous:nothing Next:hur man kan minska underarm svettning

  Relaterade artiklar


 • ading1a "u003e hur man donera ett ägg u003c/ h4u003e u003col id=’intellitxt’u003e u003ch1 class="heading4a"u003e uppfylla givarnas krav
 • obalans i blodsockernivåer
 • hur man skyddar mot antibiotikaresistens
 • när är det lättast att bli gravid?
 • medicinering efter tillägg av barn
 • hur man kan behandla andnöd
 • hur man detox kroppen snabbt
 • hur läka hjärtat efter en hjärtattack
 • hur man vet vad positioner är säker och bekväm för sex under graviditeten
 • tidiga varningstecken på en svår graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com