spädbarn och småbarn hjärnans utveckling

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-10-05
Enligt Bättre Brains för spädbarn, är hjärnan i en människa inte fullt utvecklad vid födseln. Men hjärnans utveckling börjar under graviditeten, enligt Diane Bales, Ph. D. på The University of Georgia. Dr Bales hävdar också att de tre första åren i livet är när celler gör de flesta förbindelserna med andra celler

Gravid

En bebis hjärna börjar bildas tidigt i livmodern. Utveckling börjar om tre veckor efter befruktningen, men är fortfarande under utveckling, åtminstone delvis, genom hela livet. Enligt noll till tre, är hjärnan mycket mer lättpåverkade tidigt i livet än det är senare i barndomen och genom vuxenlivet.

Plasticitet

Hjärnforskare hänvisa till hjärnans förmåga att utveckla som plast. Detta innebär att ett barns hjärna är mer öppen för lärande och berikande när det växer. Men det innebär också att hjärnan på ett litet barn är mer sårbara för utvecklingsproblem. Forskarna tror fast att utvecklingsproblem kan uppstå från en fattig miljö under dessa kritiska år hjärnans utveckling.

kritisk period

Hjärnforskare theorize att mellan födelse och skola år, overproduces hjärnan den viktiga anslutningar som den behöver för korrekt hjärnans utveckling. Genom att vinna och förlora anslutningar genom livet, reagerar hjärnan att barnets omgivning, som den mer miljömässigt viktiga anslutningar.

Milstolpar

Alla barn kommer att utvecklas i sin egen takt, men det finns milstolpar för att titta på att veta om ditt barn utvecklas i rätt riktning. Många milstolpar är direkt relaterade till ordentlig hjärnans utveckling. Milstolpar är riktlinjer att följa när övervakningen ditt barns utveckling. Enskilda läkare kan ha olika åsikter om när ett spädbarn eller småbarn skall nå vissa milstolpar.

Senses

Enligt March of Dimes, de viktigaste sakerna att titta kommer att vara sinnen. Genom en månad gammal, bör ett barn hör bra och känner igen några ljud, inklusive föräldrarnas röster. Med ett år gammal, bör ett barn kunna säga några ord, krypa, sitta utan hjälp, gå medan du håller på möbler, och försöka efterlikna ord.

Kommunikation

Använd korrekt kommunikation och checkups med en läkare för att övervaka milstolpar, men ännu viktigare, att övervaka hjärnans utveckling. Märker tidigt att det finns ett problem, eller att det kan vara ett problem, är viktigt. Tidiga insatser och rätt miljö är viktiga faktorer i hjärnans utveckling av ett barn. Din husläkare eller barnläkare kan lätt känna igen varningssignaler, samt övervaka hjärnans utveckling.

Previous:nothing Next:hur man massera mellangården under graviditet

Relaterade artiklar


 • hur man besluta om att dricka alkohol för att minska risken för hjärtsjukdomar
 • namnen på musklerna i kroppen
 • hur man firar nationella hjärta månad
 • hur man bygger ett kolfilter
 • att upprätthålla en normal kroppstemperatur
 • hur man köper glasögon som passar
 • funktioner i immunförsvaret
 • hur du får ditt barn ur soffan och aktiva
 • hur man förbereder barn för första läkare besök
 • hur man handskas med en huvudskada
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com