behandla hög feber hos barn

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-11-05

Inledning

Med barn kan även små hälsofrågor bli mycket allvarliga om de inte tas om hand på rätt sätt. I inget fall är detta mer sant än att ha ett barn med hög feber. För hög av feber kan få förödande effekter på ofödda barnets kropp, speciellt hans hjärna. Detta gör det viktigt att vidta rätt åtgärder för att väcka ditt barns temperatur kommer att sjunka till en hälsosam nivå.

Fakta

En feber är faktiskt en bra sak. Det är kroppens sätt att slåss mot en infektion. En normal kroppstemperatur vanligen ligger runt 98,6 grader C. Du behöver bara riktigt orolig när temperaturen blir över 100,5 grader F för barn under 3 månaders ålder, och 103 till 104 grader och ovan för barn i åldern 3 månader och uppåt. Vid den tidpunkten bör du kontakta en läkare. Hjärnskador kan uppstå när temperaturen når 107 grader F.

Medicinering

Så länge du följer anvisningarna i evigheter på flaskan, med hjälp av läkemedel som innehåller ingredienser såsom paracetamol eller ibuprofen kan vara till hjälp. Dessa läkemedel hjälper till att sänka ditt barns inre kroppstemperatur. Vanliga mediciner som innehåller dessa ingredienser Barnens Tylenol och barns Motrin.

Kläder

Ett bra sätt att hjälpa till att sänka ditt barns temperatur är att ta bort hennes kläder. Strip ner henne till henne bara blöja eller underkläder för att hennes hud svalna. Detta kommer också att värmen från hennes kropp för att undkomma lättare.

Svamp

Svamp är en teknik som ofta används för att sänka ditt barns feber. Men om ditt barn har kommit till den punkt där du behöver för att genomföra snyltar, bör du kontakta förmodligen din barnläkare för ett möte. Snyltar innebär att ta ett ljummet svamp och försiktigt tvätta ditt barns hud. Om han börjar frossa, måste du använda varmare vatten. Du bör aldrig använda is eller alkohol i en svamp bad med ett barn.

Previous:nothing Next:hur man kan stoppa ett barn från hostande

Relaterade artiklar


 • hur man kan minska risken för plötslig spädbarnsdöd
 • hur ska tidlösa
 • material som vanligtvis finns i hud, lungor och blod väggar fartyg
 • hur du tala med din läkare
 • hur de ska hantera under en kris graviditet
 • hur man börjar ta hand om ett hjärta
 • hur du tar bort öronvax från öronen
 • Så för att lindra nästäppa hos spädbarn
 • hur man skall höja en gång tystade röst
 • hur till god vård din syn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com