effekter av alkohol på körförmågan

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-11-05
Alkohol och motorfordon är en livsfarlig blandning. Din alkoholhalt i blodet stiger med den första drinken, men några faktorer som påverkar effekten av alkohol på din förmåga att köra bil. Lita inte på huskurer för att bära bort alkoholens effekter på körförmågan-de inte fungerar

Blood Alcohol Levels

Med den första drinken, börjar ditt alkoholhalt i blodet att stiga. I vissa stater, börjar rättslig nedskrivning med en alkoholhalt i blodet på 0,05. Om du väger runt 100 pounds, kan din alkoholhalt i blodet nå snabbt. 04 med den första drinken (Nationella centrumet för alkohol och narkotika Information).

Alkohol-och drogforskning

Om du är på någon form av receptbelagd medicin (inklusive antibiotika) eller över disk medicinering, inte blandas den med alkohol. Enligt MayoClinic. com kan alkohol intensifiera effekter, motverka den medicinering eller orsaka en allvarlig reaktion. Allt detta skapar problem vid en alkoholpåverkad förare.

Nedsatt körförmåga förmågor

alkohol försämrar din körning förmågor, både medvetna och omedvetna. Din visuell bedömning, bromsförmåga, styrning, mörkerseende, avstånd, hastighet, reaktionstid om en annan bil gör en plötslig flytta-alla instinkter och reaktioner som du tar för givet är nedsatt på grund av alkohol (Robert C. Byrd Health Sciences Center, WVA University).

typ av dryck

Några drinkar hit snabbare än andra. Kolsyrade alkohol (som öl och liknande drycker) passerar in i blodet snabbare, så en persons alkoholhalt i blodet stiger snabbare (Studenter Undervisning Alkohol andra droger Ansvar: UCSB Peer Hälsa Interns).

Missuppfattningar

kalla duschar och varmt kaffe inte väcka dig eller få alkohol ur kroppen fortare. Alkoholen måste komma ut ur kroppen på egen hand-det tar tid. Drick inte och kör (Robert C. Byrd Health Sciences Center, WVA universitet).

Previous:nothing Next:behandla hög feber hos barn

Relaterade artiklar


 • Fördelarna med att vara singel
 • Hur man vet om en åldrande förälder behöver hjälp
 • hur man gör en kalender graviditet ägglossning
 • Så för att lindra katt allergier
 • hur man undviker livsmedel som orsakar Cankerskav
 • idealisk blodtrycksvärden för barn
 • vildmark program för oroliga tonåringar
 • hur man förstår din C reaktivt protein nivå
 • hur man ska behandla munsår på barn
 • Vilka är fördelarna med familjeplanering?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com