hur är cerebral pares upptäcks?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-11-30

tidiga symptom

De första tecknen som tyder på cerebral pares (CP) brukar uppmärksammas av föräldrar, oftast innan ett barnet är 18 månader gammal . Motorik, inklusive försenad utveckling inom grundläggande spädbarn milstolpar som rulla runt, sitta, krypa eller gå, är vanliga tecken signalering cerebral pares. Till exempel finns det barn som har muskler som är onormal. Ett barn med minskad muskelspänning (hypotonus) verkar vara alltför avslappnad, letar diskett. Å andra sidan, uppleva några bebisar ökad muskelspänning (hypertoni) där de ser stela eller stel. Ovanligt hållning kan innebära att gynna den ena sidan av kroppen.

Diagnos Cerebral pares

Eftersom symtomen av CP liknar andra sjukdomar och det finns ingen test för att bekräfta det, diagnostisera sjukdomen är svår, så läkarna måste köra en rad tester för att utesluta andra villkor. Förutom testning motorik, läkare också köra blodprov, gentester, metaboliska tester och prov för syn och hörsel. Barn med CP oftast är testade för intelligens för att avgöra psykiska funktionsnedsättningar. Diagnostiska test och regelbundna hälsokontroller behövs också för att bekräfta en CP diagnos.

Reflex Tester

En reflex är en automatisk rörelse som bildas i kroppen som reaktion på en specifik åtgärd. En vanlig reflex test som används på nyfödda är Moro reflex, som innebär innehar en nyfödd på rygg, lutas med benen ovanför huvudet. Läkaren förlänger barnets armar utåt, som i en omfamning och sedan har huvudet ut som han fångar den i händerna. En normal barnen skulle ha en häpen blick, att flytta sina händer som om att falla. Den Moro reflex, eller spritta reflex, bör vara närvarande hos spädbarn upp till 4 eller 5 månader gammal, vanligtvis försvinner efter den sjätte månaden av ålder. Avsaknad av reflex visar onormala ett barns motoriska system.

Brain Damage

Även läkarna inte känner till alla orsaker till cerebral pares, är den viktigaste orsaken hjärnskador. Oftast hjärnskada uppstår genom att fostret utvecklas. CP kan också slå under förlossningen och upp till tidig barndom. Läkare gör hjärnas att identifiera skador på hjärnan. Ultraljud skalle tester, given strax efter förlossningen, visar vad som finns i mjuka hjärnvävnaden. Datortomografi tar bilder av hjärnan från olika positioner. Magnetisk resonanstomografi (MRT) använder radiovågor och magneter, vilket ger en mer detaljerad bild av hjärnan. Elektroencefalogram (EEG) mäter elektriska aktivitet på barn som har haft krampanfall.

Hand Preference

När du placerar ett objekt framför eller vid sidan av en baby, en normal spädbarn, yngre än 12 månader gammal, vanligtvis spelar inte visa en preferens för att använda antingen vänster eller höger hand. Men CP barn som har spastisk hemiplegi, visar oftast en hand preferens tidigt, vilket innebär att ena sidan av kroppen har mer styrka än den andra.

Andra medicinska problem

att finna en diagnos, läkare också att studera en patients sjukdomshistoria. Den barnläkare kommer att analysera andra sjukdomstillstånd som kan kopplas till CP såsom psykiska funktionshinder, syn-eller hörselproblem och kramper. Typiskt läkare inkludera annan vårdpersonal att hitta om andra villkor är relaterade till sjukdomen. Till exempel kan en öronspecialist test för auditiva problem, medan en ortopedisk läkare analysera patientens promenader gång.

Previous:nothing Next:hur man köper en bra säng kudde

Relaterade artiklar


 • spädbarn och småbarn hjärnans utveckling
 • jäst allergiska symtom
 • hur man behandlar en migrän
 • hur stress påverkar immunsystemet
 • hur man känner igen tecken på tonåriga missbruk
 • hur man undervisar barn med ADHD
 • hur man kan förbättra din syn
 • hur man behandlar en svullen läpp
 • hur man beräknar BMI med osteoporos
 • hur man kan stoppa snuva
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com