hur att hantera makens död

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-11-11
Ena stunden är du gift, nästa, du är singel och står inför en av de mest smärtsamma utmaningar i ditt liv. Huruvida död din make var plötsligt eller resultatet av en längre tids sjukdom, ingenting kan förbereda dig verkligen för en sådan förlust. Men det finns verktyg som kan hjälpa dig hantera dina känslor och gå vidare till att hantera de praktiska saker som uppkommer
1. .
Vet att du inte är ensam. Alla som är gift så småningom kommer att förlora sin livspartner. Enligt den senaste statistiken från US Census Bureau, fanns det cirka 800. 000 nya änkor /änklingar i USA under 2002. Många människor känna empati, och kan erbjuda den komfort och det stöd du behöver.
2.
Var försiktig med dig själv och sköta dina grundläggande behov av sömn, mat och motion. Tillräckliga mängder av alla tre kommer att ge dig det bränsle du behöver för att börja läka. Den ena makens död tar en vägtull på ditt välbefinnande, skapar både en emotionell och fysisk chock för kroppen.
3.
förstå att alla sörjer på olika sätt. Ta livet en stund, en dag i taget, och sörja i din egen takt. Elisabeth Kübler-Ross belägen berömt att stadier av sorg innefatta avslag, ilska, köpslående, depression och acceptans. Andra experter varnar för att dessa stadier inte följer en uppsättning skript. Änkor och änklingar bör acceptera att de kan uppleva dem på olika eller överlappande tider, eller upprepa en eller flera av dessa faser. Detta är normalt.
4.
Hitta en professionell med sorg och förlust rådgivning erfarenhet, och försöka skriva ner dina tankar och frågor inför din första session. Om du aldrig har hållit en personlig dagbok, kanske du vill börja göra det nu. Föreningen för Death Utbildning och sorg kan ge information om dessa yrkesgrupper.
5.
Emot hjälp från andra externa källor, inklusive familjemedlemmar och vänner. Kom dock ihåg att makens död är en unik upplevelse. Överväga att ansluta en grupp sorg stöd, kolleger änkor och änklingar ofta är bäst rustade att förstå vad du går igenom.
6.
Tillit och tro på dig själv. Miljoner människor har gjort det genom upplevelsen av att förlora en make, och så kommer du. Livet går vidare, och du kan se till att du bo kvar i den friskaste, mest produktiva som möjligt genom att hjälpa dig själv nu.

Tips och varningar


 • Om du har barn, aktivt inkludera dem i samtal om förlust. Försöka att prata med dem på ett produktivt och positivt sätt. Försök att inte rusa läkningsprocessen. Hur frestande det är att vilja flytta snabbt i smärtsamma känslor, du vill uppleva hela processen att helt läka. Försök att vänta i minst ett år innan stora beslut som att sälja ditt hem, flytta eller göra stora inköp. Kom ihåg att det är bra att läka. Din återhämtning innebär inte att du har glömt eller missa inte din make.
 • Om du har tankar på självmord eller om din sorg blir outhärdligt, kontakta din läkare eller mentala hälsa specialist.


 • Previous:nothing Next:alkoholens effekter på nervsystemet

  Relaterade artiklar


 • spädbarn och småbarn hjärnans utveckling
 • vad är testosteron?
 • ading1a "u003e hur man donera ett ägg u003c/ h4u003e u003col id=’intellitxt’u003e u003ch1 class="heading4a"u003e underteckna en donator avtal
 • Vad händer med kroppen när du sover?
 • hur man ska behandla polycystiskt ovariesyndrom
 • om sommarläger för oroliga tonåringar
 • stora muskler i människokroppen
 • Vad betyder kroppsfettsprocent?
 • hur man håller huvudet löss från att komma tillbaka
 • hur få bort ditt barn av ett huvud löss angrepp med naturliga giftfria växtbaserade huskurer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com