hur man förebygger hjärtsjukdomar och diabetes

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-11-02
Enligt American Diabetes Association, mer än 2 /3 av personer med diabetes dör av hjärtsjukdom eller stroke. Dessutom hjärtattacker inträffar vid en lägre ålder hos diabetiker än i övriga befolkningen, och de är mer benägna att vara dödlig. American Heart Association varnar för att risken för hjärt-kärlsjukdom är ännu högre när blodsockernivåerna är dåligt kontrollerade.

Förebyggande av diabetes, korrekt förvaltning av diabetes, samt minskning av andra riskfaktorer för hjärtsjukdomar, är avgörande för att minska risken för död och förbättra den allmänna hälsan. . Tar receptbelagda mediciner, titta på din vikt, minska högt blodtryck och kolesterol, och äta en kost full av hjärt-hälsosam mat kan hjälpa dig att förebygga både hjärt-kärlsjukdomar och diabetes

Du behöver:
blod-glukos övervaka .
Hem blodtryck bildskärm.
Acetylsalicylsyra i lågdos tillägg.


1.
Håll dina blodsockernivåer under kontroll och kontrollera dina nivåer varje dag. National Institute of Diabetes and Digestive och (NIDDK) rekommenderar att ha ett HbA1c-test utfört minst två gånger varje år. Detta test kommer att berätta din genomsnittliga blodsockernivån under de senaste 60 till 90 dagar.
2.
Kontrollera ditt blodtryck genom att kontrollera det ofta, ta medicin vid behov, träna regelbundet och sluta rökning. Enligt NIDDK är avsett blodtryck för de flesta vuxna 130/80. Högt blodtryck är oftast lätt att behandla och kan avsevärt minska risken för hjärtsjukdomar och andra komplikationer diabetes, såsom ögon-och njurproblem.
3.
Titta på dina kolesterol och vidta åtgärder att minska dina nivåer av LDL, eller det onda kolesterolet. Enligt American Diabetes Association bör LDL-nivåerna fortfarande är under 100. Kolesterolnivåer bör kontrolleras minst en gång per år hos personer med diabetes. Det är också viktigt att öka dina nivåer av HDL, det goda form av kolesterol. Fysisk aktivitet, en hälsosam vikt och en fiberrik kost hjälper alla till att höja HDL nivåerna. Undvika transfetter och öka mängden av enkelomättade fetter i din dagliga kost är också fördelaktigt.
4.
Ät en mängd olika hjärt-hälsosamma livsmedel som godkänts av din läkare. Kostförändringar kan förhindra utveckling av diabetes och minska risken för hjärtsjukdom hos diabetiker. Enligt NIDDK, fiberrika livsmedel, såsom kli, havre, fullkorn, frukt och grönsaker är utmärkta val för diabetiker som vill minska sin risk för hjärtsjukdom. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) föreslår att reducera natrium intag och äter mindre kolesterol och mättat fett.
5.
Motionera regelbundet och minska din vikt för att förebygga och kontrollera diabetes symptom och belastningen på hjärtat. CDC anger att en hälsosam BMI är viktigt för både diabetes förebyggande och hjärt-och kärlhälsa. En dietist kan bidra till att skapa en hälsosam kost plan för viktminskning. Du bör vara i minst 30 minuter, de flesta dagar i veckan, för att se de positiva hälsoeffekter.
6.
Undvik att dricka för mycket alkohol och sluta röka. American Diabetes Association sägs att även måttlig alkoholkonsumtion kan öka nivåerna av HDL, kan för mycket alkohol påverkar negativt hjärtat hälsa och blodsocker kontroll. Enligt CDC, ökar rökning kraftigt risken för hjärt-relaterade komplikationer och överdriven alkoholkonsumtion ökar risken för hjärtinfarkt, stroke och högt blodtryck.
7.
Ta låg dos acetylsalicylsyra dagligen om man rekommenderas att göra det av din läkare. Även aspirin har visat sig minska risken för hjärtsjukdomar och stroke, kan dock dessa förmåner inte är så betydande att diabetiker. Enligt en studie som publicerades i British Medical Journal, tycks regelbundna tillskott med acetylsalicylsyra inte för att förebygga hjärtattack i högriskgrupper, såsom patienter med diabetes.
8.
Kom ihåg att ta dina mediciner enligt anvisningar från din läkare. Mediciner är avgörande för behandling av diabetes och förebyggande av hjärtsjukdomar, särskilt om du har andra kända riskfaktorer för hjärt-kärlsjukdom. Om biverkningar hindra dig från att ta dina mediciner som ordinerats, diskutera alternativ med din läkare innan behandlingen avslutas.

Tips och varningar


 • Enligt University of Texas Southwestern Medical Center, äta körsbär varje dag kan minska risken att utveckla diabetes och hjärtsjukdomar. De positiva hälsoeffekterna av frukt tros komma från sina antioxiderande egenskaper.


 • Previous:nothing Next:hur man använder olja jättenattljus att börja arbetskraft

  Relaterade artiklar


 • bra husdjur för astmatiker barn
 • hur man köper havet svampar för din tid
 • hur man får gratis eller billig p-piller
 • hur man kan bli av njursten
 • barn blodsocker räkna
 • hur man gör brösten växa snabbare
 • fostrets utveckling från vecka 1-8
 • hur man gör en första hjälpen kit för ett campus
 • hem hälsokontroll checklista
 • vård av äldre med demens
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com