hur man kontrollerar graviditetsdiabetes

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-11-26
Graviditetsdiabetes är en typ av diabetes som händer under graviditeten. Som med andra typer av diabetes är tillstånd som orsakas när din kropp har problem med att slutföra det socker som finns i din mat (glukos) ordentligt. Du kommer ofta höra diabetes beskrivs ha "högt blodsocker" eller "socker i blodet. "
Graviditetsdiabetes drabbar ca 4% av alla gravida kvinnor. Det börjar vanligtvis i femte eller sjätte månaden av graviditeten (mellan 24 och 28 veckor). Till skillnad från de flesta andra typer av diabetes, går det oftast bort efter det att barnet är fött.
hög sockerhalt i blodet under graviditeten kan vara ohälsosamt för både dig och barnet. Om diabetes inte behandlas, kan barnet vara mer benägna att ha hälsoproblem vid födseln. Till exempel kan ditt barn ha en låg blodsockernivå, får gulsot eller ditt barn väger mycket mer än normalt. Graviditetsdiabetes kan också påverka din hälsa, om ditt barn är mycket stor att du kan ha en svårare leverans eller behöver ett kejsarsnitt

Du behöver:
Utnämning med ett registrerat Dietition. .
din läkares råd.


1.
Om din läkare sagt att du har graviditetsdiabetes är det mycket viktigt att följa alla råd han /hon ger dig. De flesta läkare kommer att berätta för dig att börja motionera och ändra några av dina matvanor. Du måste också lära sig att kontrollera att du blodsockernivå. Om kost och motion inte hjälper kan du också behöva ta medicin för att kontrollera din blodsockernivå.
2.
Diabetes är olika för varje person, så de ändringar du har att göra kommer att bero och ett antal saker och kommer att vara mycket specifika för dig. Fråga din läkare om ett möte med en dietist (RD). Dietisten kommer att bidra till att bedöma dina matvanor och visar dig vilka förändringar att göra. De flesta hälso planer kommer att betala för besök på en RD för graviditetsdiabetes. I allmänhet är det viktigt att äta välbalanserade måltider som innehåller en mängd olika livsmedel. Du måste äta små måltider flera gånger om dagen. Hur mycket du äter kommer beroende på din vikt och mängden motion du får.
3.
Motion är mycket viktigt. Det kommer att hjälpa till att hålla blodsockernivån normal, och det kan också få dig att må bättre. Walking är oftast den säkraste motion när man är gravid, men simning eller andra övningar du tycker fungerar så bra. Be din läkare att rekommendera vissa aktiviteter som kommer att vara säkert för dig och barnet.
Du behöver vara noga med hur du tränar. Inte utövar för hårt eller blir för varmt medan du tränar. Sluta träningen och kontakta din läkare. Om du:?
Blir yr
har ryggont eller andra
smärta har uteruskontraktioner (värkar, känns som magkramper)
Vaginal blödning
?? Din vattnet går
4.
Din läkare kommer att ha regelbundna blodprov för att kontrollera blodsockernivån. Dessa tester kommer att låta din läkare få veta om de ändringar du har gjort är att hålla blodsockernivån normal. Om ditt blodsocker är fortfarande högt, kan din läkare be dig att börja ta medicin eller insulin skott för att hjälpa till att sänka den.
5.
För de flesta kvinnor försvinner graviditetsdiabetes några månader eller snabbare efter det att barnet fötts. Din läkare kommer att vilja se till att det har gått bort och ber dig att ha en särskild blodprov en eller två månader efter förlossningen.

tips och varningar


 • En bra sak att ha i åtanke, med graviditetsdiabetes ökar risken att utveckla diabetes senare i livet och i din nästa graviditet.
 • Det är därför det är viktigt att du fortsätter att utöva, titta på din vikt och äter en hälsosam diet efter bebisen är född.
 • Låt inte icke-medicinska folk berätta hur du ta hand om din diabetes.
 • vid kommande graviditeter noga med att tala om för läkaren att du har haft graviditetsdiabetes under graviditeten.


 • Previous:nothing Next:hur har frisk strålande hy

  Relaterade artiklar


 • hur man får gratis eller billig p-piller
 • Fördelarna med ångbastu
 • hur man bromsa åldrandet
 • hur man rengör kryptiska tonsillerna
 • hur du kan hjälpa dina barn att undvika att få en Staph infektioner
 • hur man säger böner
 • Hur dödar hjärtsjukdom dig?
 • hur du köper billig glasögon från zenni optiska
 • hur kontaktlinser fungerar
 • hur du får ditt barn att äta mer frukt och grönsaker
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com