hur man väljer sjukförsäkring

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-11-20
Eftersom inte alla arbetsgivare erbjuder sjukförsäkring vissa människor tvingas leva utan sjukförsäkring eller köp på det egna. Sjukförsäkring är dyrt och ofta när den köps utan hjälp av en arbetsgivare inte omfattar saker som redan existerande villkor och mödravård. Vid köp av sjukförsäkring på egen hand du står inför ett par frågor. Varje bolag har många planer och inte två som är likadana. Vissa företag har en tre månaders väntelista. Andra har låg kopia betalar och höga självrisker. Det finns mycket att tänka på när du väljer din egen sjukförsäkring
1.
Det första du bör tänka på är hur mycket per månad du kan spendera på ditt försäkringsskydd. Ju fler du täcker desto mer behöver du tillåta. Du kan prata med din arbetsgivare för en liten höja eller be om extra timmar för att täcka en del av kostnaden. Du kan behöva klippa lite lyx utgifter ut av ditt liv. Försäkringar är inte något som går att köpa efter att du blir skadad så är det viktigare än kabel.
2.
När du har bestämt hur mycket du kan spendera ringa runt. Du måste ge din e-postadress så att ombudet kan skicka dig de olika planerna. Ring minst fyra försäkringsbolag så att du har mycket att jämföra. Också fråga runt. Fråga vänner och college är vem de är med och hur väl företaget fungerar för dem.
3.
Skriv en lista över vad du behöver. Är tandvård och vision en prioritering eller något du föredrar att betala på egen hand som du behöver det? Går du till läkaren mycket och använda receptbelagda läkemedel? Detta är viktigt eftersom om du går till doktorn mycket du vill låg copays. Om du äger ditt eget företag och göra fysiskt arbete som du inte får gå till läkaren en hel del men riskerar fysiska skador såsom brutna ben. Du kommer att vilja ha en låg avdragsgill för sjukhusbesök och en plan som omfattar minst 80% av ditt sjukhus besök. Det viktigaste här är att betala mindre varje månad för den plan som passar dig bäst.
4.
Prata med ombudet. Frågar en massa frågor. Innan du ringer skriva en lista med frågor som du kan ha kommit fram till när man tittar på planerna.
5.
När du väljer den plan sjukförsäkring som fungerar för dig fylla i ansökan. Ansökan kan ta upp till sex veckor som skall bearbetas.

Tips och varningar


 • Om du är över vikt du får minskat eller debiteras en högre skattesats så här kan vara ett tillfälle att kasta några pounds för att få din försäkring.


 • Previous:nothing Next:hur äldreomsorg

  Relaterade artiklar


 • Hur man vet om du har en blod period
 • hur man får djupare sömn
 • hur man kan eliminera löss på små barn
 • hur man använder kryckor korrekt
 • hur man undviker graviditetsillamående under graviditeten
 • Hur hjärtat fungerar?
 • hur man kan bota impotent spermier
 • hur man kan minska underarm svettning
 • hur man handskas med en förlust
 • hur man använder olja jättenattljus att börja arbetskraft
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com