olika typer av läkare

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-11-13
Det finns flera typer av läkare som vårdar olika åkommor och sjukdomar som drabbar den mänskliga kroppen. En allmänläkare är en läkare som behandlar en rad vanliga sjukdomar. Läkare som är specialiserade på en särskild del av medicin är träffande kallade specialister. Dessa läkare är utbildade i diagnos och behandling i ett särskilt tillstånd som hjärtsjukdom eller neurologiska sjukdomar. Det finns många grenar av medicin och läkare som specialiserat sig på varje gren

kardiolog

En hjärtspecialist är en läkare som specialiserat sig på hjärtat och hjärt-kärlsystemet. En kardiolog behandlar villkoren för hjärta och kärl. Det finns flera delområden inom den gren av kardiologi. Kardiologer specialiserade på pacemakers, hjärtkateterisering och andra kardiovaskulära förfaranden.

Hudläkare

En hudläkare är läkare som är specialiserad på hudvård. Dermatologer är utbildade i specifika sjukdomar och sjukdomar som drabbar huden. De är specialiserade också i god vård av huden. Dermatologer kan också utföra kirurgiska ingrepp relaterade till huden såsom biopsier för att fastställa korrekt diagnos av ett villkor. De kan också ta bort födelsemärken och andra utväxter huden.

Fotvårdsspecialist

En fotvårdsspecialist är en läkare som är specialiserad på vård av foten. En fotvårdsspecialist behandlar foten sjukdomar såsom bunions, vårtor plantar, inåtväxande tånaglar, missbildningar såsom klumpfot och trauma till foten och närliggande områden. En fotvårdsspecialist kan också behandla stukningar, frakturer och andra skador på foten.

neurolog

En neurolog har specialiserat sig på sjukdomar i nervsystemet. Området neurologi omfattar sjukdomar i hjärna, ryggmärg, nerver och muskler. En neurolog diagnostiserar och behandlar sjukdomar såsom krampanfall, stroke och som kan påverka tal, rörelse och kognitiva förmågor.

Förlossningsläkare

En förlossningsläkare specialiserat på vård av kvinnor. Förlossningsläkare är också utbildad kirurger för arbetsmarknaden och leveransprocessen. Förlossningsläkaren bryr sig om den gravida kvinnan under hela sin graviditet och leverans av hennes barn. En barnmorska finns också postpartum se till att hon har läkt ordentligt och allt är bra.

Gynekolog

En gynekolog är en läkare som är specialiserad på behandling av kvinnlig störningar främst av det reproduktiva systemet. Gynekologen utför bäcken undersökning och cellprov för tidig upptäckt av cancer. Hon utför även bröstundersökningar, föreskriver preventivmedel och behandlar sexuellt överförbara sjukdomar.

Barnläkaren

En barnläkare specialiserad på hälsa och vård av barn från spädbarnsåldern till puberteten. Barnläkare behandla sjukdom, förskriva läkemedel och övervaka vaccinationsprogram. De följer ett barns hälsa, tillväxt och utveckling.

Previous:nothing Next:Så för att lindra förstoppning snabbt

Relaterade artiklar


 • hur man identifierar hjärtarytmier
 • hur man undviker håravfall och gör håret växa
 • hur man kan förebygga spindel vener under graviditet
 • hur man gör en kudde buck skrov
 • receptbelagda läkemedel som används för att behandla lägga
 • hur man förstår riskerna med att ta Tylenol
 • hur man hittar en äldre vårdgivare
 • hur man detox kroppen snabbt
 • hur man identifierar symptom på en huvudskada
 • Hur identifiera barn symptom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com