Hur förlossningen arbete-plåster?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-12-08

Skillnader mellan Patch och p-piller

Den största skillnaden mellan orto EVRA-plåstret och p-piller är att plåstret erbjuder mer bekvämlighet. P-piller måste tas dagligen, och många kvinnor glömmer. Plåstret appliceras en gång i veckan till ett av fyra områden på kroppen: överarmens utsida, överkropp (antingen framsidan eller baksidan), buken eller skinkorna. Plåstret fästs är lika enkelt som att tillämpa ett klistermärke. Du öppnar paketet, skala plåstret bort plasthöljet som täcker, tryck i 10 sekunder på en av de tillåtna fyra områden av din kropp och gå.
Enligt orto EVRA hemsida, "För att säkerställa effektiviteten i orto EVRA, inte placera plåstret preventivmedel på områden av huden där smink, lotion, krämer, puder eller andra produkter är eller kommer att tillämpas. Dessutom , inte placera den på hud som är röd, irriterad eller skadad. "
Andra fördelar med plåstret är hur ofta medicinen går igenom ditt system. När plåstret appliceras på huden, hormoner absorberas transdermalt och in i blodomloppet.
Catherine Falcons, sjuksköterska läkare på kvinnor gynekologi och förlossning Associates i Rochester, NY, säger: "Plåstret är lättare på kroppen eftersom hormonerna i plåster gå genom levern en gång, medan hormonerna i p-piller igenom . levern två gånger "
Även om hormoner i plåstret har en annan cykel än piller, hormoner den innehåller-östrogen och gestagen-är samma som p-piller.

Risk för att Patch

Plåstret ger 60 procent mer östrogen än p-piller, enligt den orto EVRA webbplats. Detta ökar en kvinnas risk för biverkningar såsom tromboemboli, inkluderande blodproppar i benen och /eller lungorna.
Falcon sade att i allmänhet finns det inga större biverkningar med plåstret. Men om en person har problem, bör hon rådfråga sin läkare.

Ändra och bär plåstret

Den medicinska information pamflett som medföljer varje månadslön rekommenderar plåstret bäras på ett annat område var så ofta, för att inte översvämma samma område. I allmänhet kommer plåstret stanna på en gång tillämpas-men borde det inte komma loss inom 24 timmar, försök att åter plåstret igen eller på ett nytt plåster. Orto EVRA hemsida säger, "Ingen backup preventivmedel behövs i denna tidsram. Plåstrets bytesdag kommer att förbli densamma. "
Om plåstret har lös eller lossnat i mer än 24 timmar, på ett nytt plåster omedelbart . Denna dag kommer att bli ditt nya plåster förändras dag. Dessutom är en backup preventivmedel behövs för att du kan bli gravid inom denna tid. För varje dag du går utan plåstret, dina chanser att bli gravid ökar.
Plåstret är ett optimalt val för många kvinnor eftersom det kan bäras under träning eller i badet.

Previous:nothing Next:hur man läser manometrar blodtryck

Relaterade artiklar


 • Hur man använder en digital termometer på ett barn
 • hur man använder bleka för att döda mögel
 • hur man sluta dricka alkohol
 • hur man handskas med bensvullnad vid graviditet
 • hur man kan bli av en torr hosta naturligt
 • hur man behandlar en migrän huvudvärk naturligt
 • hur man gör huskurer mot huvudlöss
 • hur man ska reagera när testiklarna tur lila
 • barnsjuksköterska krav
 • hur man undviker att få influensa
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com