Hur glukos övervakar arbete?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-12-09

Du behöver:
penna
. Papper.
Ett gym.
En tränare.

Typer

Glukos monitorer eller glucometer är mätare som mäter mängden socker eller glukos i blodet. De är viktiga för diabetiker eftersom det tillåter patienterna att titta på socker toppar och dalar, så att de kan justera matintag, medicin och motion. Det finns två typer av monitorer. Den vanligaste bildskärmen har ett blodprovstagaren för stickande fingret. Du samlar blodet på en mätare band, som en glukosprov läser. De system för kontinuerlig glukosmätning (CGM) använder en sensor placeras under huden. Detta gör att patienten att få realtidsinformation i 1 -. Till 5-minuters intervaller

Lancet System

The Lancet är den vanligaste glukosmätningen enheten och det minst kostsamma. Monitorn har en lansett anordning som håller lansetter, eller nålar, för stickande fingret. För att förbereda för testning, torka ditt finger med en rengöringsduk eller tvätta händerna med tvål och vatten. Placera lansetten enheten på fingret. När du trycker på knappen, spetsar nålen i huden så att blodet kan ytan. Nålen är liten så att den endast har en liten sting när det kommer in i huden. Pressa fingret något, och en droppe blod visas. Nästa steg är att sätta en meter remsa i glukosmätare. Mätaren slås på och prep dig när det är färdigt. Håll mätaren nära bloddroppen, så mätaren band kan dra i blodet. Inom några sekunder kommer mätaren att läsa blodsockernivån. Särskild programvara finns för de flesta meter, så du kan ladda ner dina nummer på din dator. Detta gör att du kan titta på i genomsnitt över tiden. Flera företag gör meter. Prata med ditt försäkringsbolag för att säkerställa att de godkänner din mätare och band meter.

CGM

Kontinuerlig glukosmätning system eller CGMS, är dyrare än vanliga övervakningssystem, men de möjliggör bättre socker kontroll därför att det kontinuerlig feedback. Sensorn /Sändaren placeras under huden, vanligtvis på armen. Du ersätter den en eller två gånger i veckan. Sändaren skickar blodsockernivåer till en bildskärm som du kan bära på ett bälte eller bär. Du kan ställa in ett alarm, så att systemet varnar när blodsockret är för högt eller för lågt. Programvaran är tillgänglig, så du kan ladda ner data till din dator. Detta gör att du i diagrammet ditt blodsocker, liksom tittar på medelvärden över tiden. Den amerikanska Food and Drug Administration har godkänt tre övervakningssystem. Abbott, DexCom och Medtronic är tillverkarna. Mätarna finns med ett recept. Din läkare kan inte föreslå CGM om ditt blodsocker är ojämn.

Previous:nothing Next:hur man dra glasögonbågar

Relaterade artiklar


 • manisk Perimenopause trötthetsbesvär
 • hur man bromsa en Snabb hjärtrytm (takykardi)
 • hur man kan minska kortisolet naturligt
 • hur man ska behandla munsår snabbt
 • hur man kontrollerar graviditetsdiabetes
 • hur man förebygger halsbränna (sura uppstötningar) symtom
 • Gerd symptom hos spädbarn
 • hur man kan spendera kvalitetstid med barnen när de är sjuka
 • hur man handskas med en förlust
 • hur man kan förhindra löss
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com