hur är kolhydrater rötas?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-12-06

kolhydrater matsmältning i munnen

i munnen, tänderna och tungan bryta ner maten i mindre bitar medan spottkörtlarna fukta maten. Allt detta görs för att bilda en bolus (boll) och göra maten lättare att svälja. Tjänar dock saliv också ett annat syfte-att bryta ner enkla kolhydrater med ett enzym som kallas amylas. För att förstå hur enkla kolhydrater är smält i munnen, placera en bit bröd eller salta på tungan och trycker mot gommen. Efter ett tag börjar stärkelsen att smaka sött från amylas (i saliven) släppa socker.

Kolhydrater matsmältning i magen

Mycket lite kolhydrater matsmältning sker i magen. Magen befriar gastric amylas, som spelar en liten roll i kolhydrater matsmältning, men det huvudsakliga syftet i magen är att churn mat i ett ämne som kallas CHYMUS, initiera proteinupptaget, och förvara mat på väg till tunntarmen.

kolhydrater matsmältning i tarmen

Som CHYMUS släpps ut i tunntarmen den flyttar in i tolvfingertarmen, jejunum och ileum. När det socker når tunntarmen är de i dissacharide-dubbel kedja-formulär och fortfarande för stor för absorption i tunntarmen.
I tolvfingertarmen frigörs bukspottkörteln pankreasamylas, vilket inleder processen med att bryta disackarider ner till monosackarider, eller enstaka kolhydrater kedja.
jejunum och ileum också släpper fyra enzymer som bryter dissacharide kolhydrater till monosackarider. Sukras bryter ner sackaros till glukos och fruktos. Maltase bryter ner maltos till glukos. Isomalase bryter maltos ner och isomalose till glukos. Laktas bryter ner laktos till galaktos och glukos. Dessa monosackarider sedan upp av tarmludd i tunntarmen, in i blodomloppet, och används som energi genom att mitokondrierna i cellerna.

Monosackarid Digestion

Vissa kolhydrater redan in i kroppen på monosackarid form och frukt socker , eller fruktos, är ett utmärkt exempel. Eftersom de redan monosackarider, tarmar absorbera dem omedelbart utan att bryta ner dem-som orsakar en omedelbar skjuts i blodsocker och energi till cellerna.

Kolhydrater Synthesis

De flesta av de kolhydrater används som energi i cellerna, är en liten summa syntetiseras av kroppen till glykogen. Medan glykogensyntesen är av tekniska skäl inte matsmältning, spelar den en viktig roll för hur kolhydrater används av kroppen. Glykogen lagras i levern och muskelceller som backup energikälla och kommer in i bilden när blodsockret leveranser är låga eller kroppen behöver en extra explosion av energi-som med motion.

Previous:nothing Next:Hur du tar blodtryck i benen

Relaterade artiklar


 • tidiga ovanligt tecken på graviditet
 • hur man förstår riskerna med att ta Tylenol
 • hur man rengör ett hus av en springmask angrepp
 • hur man tina fryst bröstmjölk
 • Hur du tar blodtryck i benen
 • hur man använder en polar klocka hjärtfrekvens
 • hur man förbereder för födelsen av ett barn med Downs syndrom
 • Hur man vet om en åldrande förälder behöver hjälp
 • hur man hittar AA-möten på nätet
 • om sommarläger för oroliga tonåringar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com