hur är navelsträngsblod juveler?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-12-05

innan leverans

Föräldrar ordna i förväg för navelsträngsblod insamling genom att registrera med en sladd register eller bank. Om samla navelsträngsblod för donation, kommer föräldrarna måste registrera dig på minst 90 dagar i förväg med en offentlig bank, och se till deras sjukhus betjänas av denna bank. Dessutom kommer båda föräldrarna måste fylla i pappersarbete och omfattande hälso-screening (inklusive hiv-testning) före donation.
Om du använder en privat bank, kommer föräldrarna behöva göra arrangemang av den 34: e, även om hälsoundersökningar får inte lika omfattande.
privata eller offentliga, kommer banken att ge föräldrarna med insamling kit , och det är föräldrarnas ansvar att ta satsen till sjukhuset på dagen för leverans

efter leverans

Det finns två metoder för navelsträngsblod insamling. . sprutan metoden och uppsamlingspåsar
Med sprutan metoden är naveln fastklämd och skära bort från det nyfödda barnet. Då blod tas från navelsträngen ven med en spruta. Sprutan är behandlat med en antikoagulant för att förhindra koagulering. Sprutan metoden utförs före eller efter moderkakan levereras. Blod är också samlas in från fartyg i moderkakan.
Väskan metoden fungerar som en IV i omvänd ordning. En nål sätts in i navelsträng ven, då navelsträngen är välta och blodet rinner ut i en speciell väska. Påsen Metoden utförs innan moderkakan levereras och blod inte samlas från moderkakan.
Sprutan metod samlar mer blod och anses vara den mer tillförlitlig.

Vaginal vs kejsarsnitt

navelsträngsblod samlas i både vaginala och kejsarsnitt födda. Men eftersom kejsarsnitt är ett kirurgiskt ingrepp, finns det olika frågor om hälso-och tillståndet hos modern. Kejsarsnitt producerar också mindre navelsträngsblod, vilket kan vara problematiskt, eftersom målet är att samla in så mycket navelsträngsblod som möjligt. Ju mer blod från navelsträngen, desto mer stamceller, och desto större chans att lyckas om de celler någonsin behöver användas.

Efter uppsamling

Efter samlingen är navelsträngsblod packas och skickas till banken med kurir. Beroende på bank kan det finnas en 24-timmars het linje för att arrangera pickup. Blodet måste samlas inom de första 15 minuterna av leverans och levereras till banken inom 48 timmar, så budfirma bör kontaktas så snart som möjligt. När blodet når banken, det är märkt, katalogiseras, cryogenically fryst och lagras för framtida användning.

Previous:nothing Next:Hur är fetter rötas?

Relaterade artiklar


 • graviditet Food Guide
 • hur man blir och förbli frisk-8 sätt
 • hur att hålla sig frisk och åldras med värdighet
 • hur man kan bota en tå kramp
 • barnsjuksköterska krav
 • hur man kan förstå det goda av kolesterol
 • hur man kan bli av uppblåsthet snabb
 • hur man uppfostrar barn med särskilda behov
 • Hur fungerar en defibrillator fungerar?
 • jäst allergiska symtom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com