hur man förstår vad som orsakar brun urin

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-12-26
Har du märkt att din urin är brun i färgen? . Så här förstå vad det här symtomet innebär

Du behöver:
rostfritt stål gryta med lock
. 250 ml renat vatten.
1 tum av färsk ingefära.
1 tepåse av fänkål.
1 tepåse av kamomill.
ett rivjärn.
Nappflaska.


1.
Om du har märkt en förändring i din urin färg nyligen, kan du bli berörda, och av goda skäl. Färgen på din urin kan ofta vara ett första tecken på ett okänt medicinskt problem. Normalt varierar i färg från en blekgul nyans till en djupare gul färg beroende på mängden vätska du har tagit i. ljusa nyanser av urin i allmänhet innebär att du väl är släckt, medan en mörk bärnsten färg indikerar att du behöver dricka mer flytande. Hur är det med urin som är ännu mörkare, även brun färg? Skulle du vara orolig brun färgad urin?
2.
Foods

vissa livsmedel kan orsaka mörkfärgning av urinen. Rabarber kan vända urinen en mörk orange nyans, medan sparris kan missfärga urinen en mörkgrön färg. Fråga dig själv om du har ätit något ovanligt om urinen verkar mörkt. I så fall bör urinen färg återgå till det normala inom en dag eller två.
3.
Mediciner

En av de mest förbisedda orsakerna till brunaktig urin är effekter av läkemedel. Om du märker att urinen har en mörk färg, är det första du ska göra för att avgöra om dina mediciner skulle kunna orsaka det. Vissa läkemedel, antibiotika, och även näringstillskott kan orsaka att urinen mörkare än normalt. Om du nyligen startat en ny medicin, fråga din läkare om den kan orsaka en förändring i din urin färg.
4.
blod i urinen

Ibland blod i urinen kan ge den en brun färg. Blod kan finnas i urinen av olika orsaker, inklusive förekomsten av en urinvägsinfektion, njursten eller njursjukdom. Om du har bränner när du kissar, är en infektion den mest sannolika orsaken, medan smärta i sidan föreslår en njursten. Om du har uteslutit uttorkning, mat och mediciner som en orsak till mörk urin, är det bäst att se din läkare för en fullständig urinanalys.
5.
Dehydrering

Om du har varit utanför utövar i värmen och har inte varit smuttar på vatten, kan du utveckla brun färgad urin i samband med uttorkning. Varför inträffar detta? När du inte ersätta förlorade vatten, blir urinen mer koncentrerad vilket gör att det mörkare än normalt. Om du märker detta, prova att dricka flera glas vatten och se om din urin återgår till normal skugga.
6.
Bile i urinen

När galla finns i urinen, kan det ge det en djup brun färg. Gallan kan hittas i urinen när leversjukdom är närvarande eller när det finns inflammation i levern på grund av hepatit. Hemolytisk anemi där blodkroppar bristning släppa bilirubin också kan leda till att urin blir mörk.


Previous:nothing Next:hur våren rena din själ

Relaterade artiklar


 • hur man kan förbättra inomhusluften
 • Vad händer när du dricker alkohol?
 • Graviditet & höftproblem
 • hur att hantera makens död
 • hur man kan förstå om du ska använda en klimakteriet kit hem test
 • hur man förstår riskerna med att ta Tylenol
 • hur man köper de mest näringsrika livsmedel för din dollarn
 • hur du kan hjälpa ditt barns natthosta
 • hur man känslomässigt förbereda sig för moderskapet
 • hur är kolhydrater rötas?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com